Održano županijsko natjecanje izložbe iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna

Ovogodišnje županijsko natjecanje/ izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2024. odvijalo 7. ožujka u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec.

Za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola iz predmeta LIKOVNE KULTURE tema je bila moda gdje su učenici trebali napraviti suvremenu školsku uniformu. Cilj zadatka je bio promicanje estetskih potencijala i funkcije mode kroz likovno i vizualno istraživanje.

U kategoriji učenika od 1. do 4. razreda srednjih škola gimnazija iz predmeta LIKOVNE UMJETNOSTI također je bila tema moda kroz izradu plakata za modnu marku u digitalnome obliku. Povjerenstvo u sastavu Marine Mrazović, Andreje Matić, Veljka Posavec i Petra Križnara pregledali su sveukupno 65 rada od čega je 59 rada pristiglo iz osnovnih škola i 9 rada iz srednjih škola.

U kategoriji natjecanja likovne kulture prvu mjesto osvojila je učenica Doris Varga, 8. razred iz OŠ Ivanovec s mentoricom Monikom Vrtarić-Vuk. Drugo mjesto pripalo je Anji Petričević, učenici 8. razred iz OŠ Ivana Gorana Kovačića – Sveti Juraj na Bregu, mentor Domagoj Zoričić. Treće mjesto osvojila je učenica Nera Ružić, 7. razred iz I. OŠ Čakovec s mentoricom Elom Vujnović Blagus.

U kategoriji natjecanja likovne umjetnosti prvo mjesto pripala je učenici Saši Mlakar, a drugo mjesto učenici Evi Grabant. Obje su učenice drugog razreda gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, a vodila ih je mentorica Karmen Farkaš. Treće mjesto osvojila je učenica Rea Pongrac, 3. razred iz Srednje škola Prelog s mentoricom Kristine Jančec.

Povodom natjecanja organizirana je izložba svih pristiglih radova te bila poticaj učenicima da i dalje stvaraju svoje kreativne ideje u likovne radove. Graditeljska škola Čakovec još jedanput potvrđuje da postaje mjesto okupljanja ljubitelja umjetnosti.

Foto i izvor: dr. sc. Petar Križnar, mag. umj. keramike

 

LIK 24 LIK 24 LIK 24 LIK 24

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE