13.9 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Održano spektakularno prvo kolo „Pozoj” – mini rukometna liga

U subotu 25. studenoga 2023. održano je prvo kolo nove rukometne lige „Pozoj – mini rukometna liga“. Ova liga predstavlja nastavak programa „Pozoj – mini rukomet u međimurskim osnovnim školama“, provođenog u suradnji Rukometnog saveza Međimurja i Društva sportske rekreacije „Sportska subota“.
Domaćin prvog kola bila je II. Osnovna škola Čakovec, a na terenu su se natjecale ekipe škola koje sudjeluju u programu: I. OŠ Čakovec, II. OŠ Čakovec, OŠ Prelog, OŠ Nedelišće, OŠ Petar Zrinski Šenkovec, OŠ I.G.Kovačića Sveti Juraj na Bregu i OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.
Svaka ekipa odigrala je šest utakmica, a natjecanje je bilo izuzetno dinamično i uzbuđujuće.
– Hvala svima koji su sudjelovali i podržali našu ekipu. Čestitamo svim sudionicima, a posebno drugim školama na fer i sportskom natjecanju te izvrsnoj igri, a posebno zahvaljujemo II. Osnovnoj školi Čakovec na besprijekornoj organizaciji, poručili su iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.
Nakon uspješnog prvog kola, sljedeći krug prvenstva zakazan je za 13. siječnja 2024., a domaćin će biti Osnovna škola Prelog. S nestrpljenjem očekujemo nastavak ovog sportskog događanja.
Mini rukomet u osnovnim školama je projekt Rukometnog saveza Međimurja. To je igra koja zadovoljava prirodnu dječju potrebu za kretanjem, a prilagođena je djeci do 10 godina starosti, podjednako djevojčicama i dječacima koji mogu igrati u zajedničkim ekipama. Igranje mini rukometa predstavlja izvrsnu podlogu za kasniji nastavak igranja velikog rukometa, kao i sve popularnijeg rukometa na pijesku. Cilj je omogućavanje djeci svih dobnih skupina da se razvijaju kao kompletne ličnosti kroz sport uz kvalitetan i stručan rad, a da se suradnjom s ostalim klubovima doprinese razvoju mini rukometa na ovim prostorima te sporta općenito. Program se provodi dva puta tjedno po 45 minuta tijekom cijele školske godine.
Rezultati:
Tablica:

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE