Održano prvo natjecanje u kuhanju gulaša u organizaciji Podružnice umirovljenika Domašinec

U nedjelju 13. rujna u Domašincu je održano prvo natjecanje u kuhanju gulaša pod nazivom Tradicija kuhanja guleša. Organizator ovog događaja bio je predsjednik Podružnice umirovljenika Domašinec Branko Mezga.

-Drago nam je da je Općina Domašinec prepoznala vrijednost ovog programa i izašla nam u susret odobravajući financijska sredstva za sufinanciranje ovog programa. Raduje me što smo u program mogli uključiti 12 udruga, ne samo iz naše Općine već su nam u goste pristigli i dragi prijatelji umirovljenici iz Općine Kotoriba i Općine Podturen, rekao je Branko Mezga.

Ekipa se sastojala od četiri člana koji su predstavljali svoju udrugu. Jedan član bio je glavni kuhar, dva su bila pomoćna i četvrti je član bio član žirija koji je ocjenjivao gulaše ostalih jedanaest ekipa.

Sudjelovali su: muška ekipa MUMŽ Podružnica Domašinec, ženska ekipa MUMŽ Podružnica Domašinec, DVD Domašinec, MUMŽ Podružnica Kotoriba, MUMŽ Podružnica Podturen, EKO Murščak, NK Dinamo Domašinec, SRD Bjelka Domašinec, LD Jastreb Domašinec, Puhački orkestar Općine Domašinec, NK Borac PMP Turčišće te SRD Ribica Turčišće.

Prve tri ekipe s najvišim zbrojem ocjena nagrađene su peharima i medaljama dok su ostali sudionici dobili zahvalnice za sudjelovanje u programu.

Najbolji u kuhanju gulaša bila je muška ekipa Matice umirovljenika Međimurske županije Podružnica Domašinec. U ekipi su sudjelovali Josip Kocijan kao glavni kuhar, Matija Novak i Stjepan Drvoderić kao pomoćni kuhari i Franjo Pintarić kao član žirija.

Drugo mjesto osvojila je ženska ekipa Matice umirovljenika Međimurske županije Podružnica Domašinec. Članice ekipe bile su Marija Peršak glavna kuharica, Kata Vrzan i Jelena Novak pomoćne kuharice i Marija Kocijan članica žirija.

Brončana medalja pripala je ekipi NK Borac PMP Turčišće koju su činili Antun Drvoderić u ulozi glavnog kuhara, Branko Krnjak i Ivan Jančec kao pomoćni kuhari te Bojan Kolarić kao član žirija.

Ostavi komentar