Održan terapijsko-zabavni program “Sretan svijet” za djecu i “Konstelacije” za odrasle

Kristina Gita Kavran (Gita Šincek), diplomirana životna i socijalna savjetnica, protekle subote 13. svibnja održala je zabavno-terapijski autorski program “Sretan svijet” te terapijski program za odrasle, Konstelacije. Oba autorska programa održana su u čakovečkoj Zgradi Scheier.

Cilj programa “Sretan svijet”

“Sretan svijet” jedinstveni je i autorski program koji se provodi individualno i u grupi, a
osmišljen je i prilagođen prema dosadašnjem iskustvu u radu s djecom.

Cilj ovog programa je poticati razvoj samostalnog, odgovornog, kreativnog i sretnog djeteta, razvijanje vještina za lakše nošenje sa životnim izazovima. Osmišljen je s namjerom poticanja rasta i razvoja te utjecanja na jačanje mentalnih sposobnosti, emocionalne inteligencije, socijalnih i emocionalnih vještina. Kristina ovaj program provodi u manjim grupama za djecu od 4 do 11 godina.

– Kako zbog kišnog i tmurnog vremena tako i zbog ostalih obaveza protekle subote ostatak naše malene obitelji s programa “Sretan svijet” bio je spriječen sudjelovati u aktivnostima, pa smo članica Una i ja sve vježbice prošle same, zajedno uz ekstra dodatak igre i zabave – ispričala je Gita.

Glavna tema programa “Konstelacije”

Konstelacija je terapeutska metoda osmišljena kako bi pružila uvid u srž problema u kojima se svi ponekad nađemo i na neuobičajen i intuitivan način vrlo brzo sami dolazimo do rješenja i odgovora koji nas muče. Svatko od nas nosi u sebi sve što mu je potrebno da pronađe rješenje za svaki problem.

Problemi koji se pokušavaju riješiti na konstelacijama najčešće su povezani s temama partnerskih odnosa, osobnim, zdravstvenim i poslovnim problemima, mijenjanjem obrazaca ponašanja, rješavanje konflikata…

– Trajanje programa Konstelacije nikad nije striktno određeno već se održava po dogovoru odnosno do kad grupa ima volje, želje i snage te dok se ne nađu odgovori na određene probleme s kojima se ljudi u grupi pokušavaju izboriti. Tako je bilo i protekle subote – kaže autorica.

Više o terapeutkinji i autorici

Kristina Gita Kavran (Gita Šincek) ovim je prostorima poznata kao glazbenica, slikarica i spisateljica, a iza nje je i dugogodišnje iskustvo u terapijskom radu s djecom i odraslima. U svom radu koristi znanstveno provjerene vještine, metode i tehnike, a naglasak stavlja na provođenje teorije u praksu.

Osim toga osnovala je vlastitu akademiju “KaGita” čijoj je cilj prenošenje i širenje znanja te pronalazak rješenja za svakog pojedinca u postizanju najboljih rezultata, bilo osobnih ili poslovnih ciljeva, otkrivanju novih talenata i poticanja na humano djelovanje.

Kristina radionice i programe provodi tijekom vikenda, najčešće subotom, a za više informacija i nadolazeće termine te događaje možete pratiti službenu Facebook i Instagram stranicu KaGita akademije.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE