Održan drugi tjedan „Kaj buš STEM?“ radionica

FOTO: mik.hr

U razdoblju od 27.7. do 30.7. svi zainteresirani polaznici sudjelovali su na radionicama održanim u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, a radionice su uz ukupno 5 radionica dio projekta „Kaj buš STEM?“ kojeg financira „Grad Čakovec, prijatelj djece“.  Tako je prošlog tjedna Udruga „Međimurski informatički klub“ Čakovec (MIK) u suradnji s „Mladim informatičarima Strahoninca“ (MIS) održala radionice na temu „Moje prvo programiranje“ i „3D modeliranje i ispis“.

Radionicu „Moje prvo programiranje“, namijenjenu učenicima od 2. do 4. razreda, vodila je Dunja Škvorc, a učenici su imali priliku kroz 12 školskih sati upoznati se s grafičkim programom Scratch. Zbog velikog interesa, organizirana su još tri dodatna dana istoimene radionice koja je na rasporedu od 24.8. do 26.8. od 9,00 do 11,30 sati, a na radionice se možete prijaviti putem web stranice Udruge „Međimurski informatički klub“.

Za učenike od 7. razreda OŠ do 4. razreda SŠ održana je radionica „3D modeliranje i ispis“ pod vodstvom Denisa Vidovića. Također kroz 12 školskih sati, učenici su učili o osnovama 3D modeliranja, sami izrađivali svoje modele te ih ispisivali na 3D pisaču.

Ostavi komentar