Odlična posjećenost Matulovog grunta na 4. danima otvorenih vrata

Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt u Frkanovcu četvrti je put otvorio vrata zainteresiranoj javnosti.

Slobodan ulaz i razgled grunta s pripadajućim gruntištem iskoristili su protekle nedjelje brojni posjetitelji, većinom međimurske obitelji.

Na adresi Frkanovec 30 dočekali su ih stručni interpretatori koji su radoznale goste upoznali s podacima o renoviranju stare hiže izgrađene krajem 19. stoljeća, njezinim vlasnicima, navikama i običajima nekadašnjeg života na međimurskom seoskom gospodarstvu.

Domaćin Dana otvorenih vrata Matulovog grunta bila je Javna ustanova Međimurska priroda koja upravlja ovim centrom. Grunt je bio otvoren od 14 do 19 sati te je čitavo nedjeljno poslijepodne gruntište prštalo odličnom atmosferom i pozitivnim vibracijama.

Matulov grunt sadrži prostor za boravak i stvaralački rad, stalni interpretacijski postav o suživotu čovjeka i prirode, livadama i leptirima gornjeg Međimurja, kao i prostor za predavanja i radionice. Osmišljen je kao rezidencija za prirodoslovce, istraživače, ali i umjetnike. Tijekom kolovoza na Matulovom gruntu boravit će novi rezidenti, pa se sljedeći Dan otvorenih vrata i druženje planira krajem rujna.

 

Ostavi komentar