15.5 C
Čakovec
Subota, 2 rujna, 2023

Odlazi tenk sa SRC-a Mladost iz Čakovca u Pribislavec na aerodrom gdje će “praviti društvo” MIG-u

Kad se JNA nakon osamostaljenja Hrvatske i Slovenije stavila na raspolaganje i stranu ideologa velike Srbije i ušla u rat protiv tek osamostaljenih država, tenkovi JNA iz varaždinske vojarne u rano ljeto 1991. godine preko Čakovca krenuli su u pohod na Sloveniju kako bi tobože u zaštitili vanjske granice ex Jugoslavije.

Nakratko su zaustavljeni tijelima građana i barikadama kamiona natovarenih šljunkom na početku Zrinsko-frankopanske ulice u Čakovcu iz pravca Varaždina.

U spomen na taj događaj, bivši dogradonačelnik Zoran Vidović nabavio je stari tenk i postavio ga, ne spomenutu prometnicu, već na prostor SRC Mladost. Već prilikom postavljanja tenka na taj prostor, postavljalo se pitanje je li to primjereno mjesto za njega. A nakon njegova odlaska s mjesta zamjenika gradonačelnika s manjim vremenskim odmakom donesena i odluka o preseljenju tenka na drugu lokaciju. U Pribislavec na prostor aerodroma, gdje će biti “u društvu MIG-a”.

Naš fotograf Zlatko Vrzan snimio je pripreme za njegovo preseljenje, kako bi se uz adekvatni transport i preselio na novu lokaciju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE