Odbor za zdravstvo zatražio razrješenje ravnatelja i predsjednice Upravnog vijeća

odbor za zdravstvo
Odbor za zdravstvo

Odbor za zdravstvo Skupštine Međimurske županije donio je zaključke koji su presedan u povijesti Međimurske županije  Zatražili su razrješenje ravnatelja i predsjednice Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec. Zaključak su prihvatili  nezadovoljni stanjem u bolnici na svim razinama; financijskim, stručnim, organizacijskim, međuljudskim. Zaključak prenosimo u nastavku:

– Tražimo, duboko uvjereni da župan nije bio u potpunosti upoznat s navedenim radnjama, da se žurno na Skupštini Međimurske županije razriješe dužnosti predsjednica Upravnog vijeća( Sonja Tošić- Grlač) i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec (Tomislav Novinščak) u roku od 15 dana, u statutu Županijske bolnice Čakovec naveden rok od 15 dana.

Odbor za zdravstvo prihvatio sljedeći zaključak: S obzirom na sustavne tvrdnje na 3 stručna vijeća i više očitovanja ravnatelja da nema izvanredne situacije u bolnici, negiranja i rješavanje organizacijskih problema struke i uvidom u svu problematiku u bolnici zaključujemo da se svi problemi guraju pod tepih.

Nisu važni međuljudski odnosi, nije važno smanjenje opsega rada bolnice, niti zakonito provođenje stručnih odredbi, niti ispunjavanje ugovora s HZZO-om. Miješanje upravnog vijeća u stručnu problematiku bolnice umjesto ravnatelja koji se očigledno ne želi zauzeti za pacijenta u središtu zdravstvenog sustava Međimurja. Politika i PR prema medijima važniji od zdravlja i zdravstvene zaštite žitelja Međimurja. Zaključujemo da se sve svodi na osobni interes nekolicine pojedinaca koji netransparentno i neefikasno van bilo kakvih prijedloga struke vode Županijsku bolnicu kao privatnu bolnicu, a ne jedinu bolnicu na raspolaganju svim žiteljima Međimurja, stoji u zaključku koji se upućuje na Županijsku Skupštinu

Ostavi komentar