Začinsko bilje i više je negoli zahvalno jer se može uzgajati ne samo u vrtu već i na balkonu, terasi te malim prozorskim daskama.
Poznata Podravkina mješavina začina, bez koje je nekad bilo nezamislivo gotovo svako jelo, može se slobodno reći kako polako pada u zaborav jer se ljudi sve više okreću svježem, domaćem začinskom bilju. Riječ je o biljkama specifičnih svojstava, od boje, mirisa do okusa koje je neprocjenjivo u današnjem kulinarstvu.
I Međimurci ga sve više poznaju, uzgajaju u svojim vrtovima zbog obogaćivanja svakodnevnog jelovnika, spravljanja čajeva i macerata, dvorišnog ukrasa i zbog tzv. biološke raznolikosti te sprečavanja napada štetnika na ostalo povrće. Popularnosti bilja uvelike su doprinijele i razne kulinarske emisije te okretanje zdravom načinu prehrane koji podrazumijeva uporabu vlastitih namirnica.
Popularno začinsko bilje, između ostaloga uzgaja i obitelj Martinec iz Donjeg Mihaljevca. Priču o njihovom bilju, upotrebi u kuhinji ali i povrtnjaku donosimo u aktualnom broju Međimurskih novina koji je u prodaji od petka, 11. lipnja.