Obitelj Bistrović iz Čakovca pretrpjela je svašta u životu, a sada je ostala i bez oca!

Obitelj Bistrović iz Čakovca
Obitelj Bistrović iz Čakovca pred osam godina pokrenula je veliku humanitarnu akciju u kojoj je izliječen najmlađi sin Luka

Život je u ponedjeljak ispisao tužnu priču za još jednu našu međimursku obitelj, onu obitelji Bistrović Miljenka i Sonje i njihovo petoro djece. U ponedjeljak ujutro Miljenko je pronađen mrtav u moru kod Savudrijske luke.

>> Plivač koji se utopio plivajući u moru u Istri rodom iz Međimurja!

Nisu još poznate okolnosti što se točno događalo i dogodilo te očito nesretne večeri, osim onoga što su prenijeli istarski mediji, koji danas donose priču o tome da je u nedjelju već predvečer počeo plivati na otvorenom moru od Umaga prema Savudriji, da bi ujutro bio pronađen mrtav u moru, a kao uzrok smrti ustanovljeno je utapljanje.

Miljenko Bistrović bit će pokopan u srijedu, 19. srpnja, u 14:10 sati, na groblju Markovo polje u Zagrebu.

Potresna vijest za obitelj iz Čakovca koja se godinama borila s nedaćama, za koje su bili uvjereni da su prestale 2010. godine kada je najmlađi sin – Luka nakon velike humanitarne akcije uspješno operiran u SAD-u. U jednoj od najvećih humanitarnih akcija u Međimurju prikupljeno je 2009. godine više od 60.000 dolara za operaciju Luke koji je rođen bez završetka debelog crijeva i analnog otvora zbog čega mu je, odmah po rođenju, na zagrebačkoj klinici Rebro ugrađena stoma (otvor na trbuhu kojim se prazne crijeva). Da bi imao normalan život, bila je neophodna zahtjevna operacija koja je izvedena u američkom Cincinatiju. Godinu dana nakon toga dvogodišnji Luka započeo je “novi život”, jer je operacija u potpunosti uspjela.

Ostalo je i nešto novca od humanitarne akcije, a Bistrovići su ga odlučili pokloniti zdravstveno potrebitim obiteljima u Međimurju i to svakoj po 3.500 kuna i to bez obzira što su i sami imali velikih financijskih problema.

Međutim, to je samo jedan dio priče o velikoj borbi ove obitelji s nedaćama koje su ih zadesile. Prije toga, velike zdravstvene nedaće imao je upravo Miljenko koji je zbog tumora izgubio posao u Sloveniji i morao je u prijevremenu invalidsku penziju.

Ali, nedaće ih očito i nakon ozdravljenja najmlađeg sina Luke pred sedam godina nisu zaobišle. Obitelj se u potrazi za boljim sutra iz Čakovca nedavno odselila u Zagreb, nije prošlo ni mjesec dana otkako je smrtno stradala Miljenkova majka na koju je naletio vlak kod željezničke postaje na Buzovcu, da bi sada život izgubio i on osobno.

Tako se velika nevolja nažalost opet vratila u život obitelji profesorice kemije i njezine petoro djece, koji su nakon bake, sada ostali i bez oca.

 

Ostavi komentar