Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze

ruže
Foto: Pixabay

Multipla skleroza je teška i neizlječiva autoimuna neurološka bolest, a naziva se još i bolesti s tisuću lica. Upravo o tom nazivu i posljedicama bolesti svjedoče članovi Društva multiple skleroze Međimurske županije i Društva multiple skleroze Varaždinske županije.

Društva su se udružila u provedbi projekta pod nazivom ..kad se Male ruke Slože”, DMS Međimurske Županije kao nositelja projekta dok je DMS Varaždinske županije partner. Sam projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Međimurske županije i Općine Nedelišće. Prema inicijativi MSIF (Multiple Sclerosis Internacional FederationJ u svijetu se 30. svibnja obilježava Svjetski dan multiple skleroze. Cilj obilježavanja je uklanjanje socijalnih barijera kod osoba s MS-om, promicanje brige o sebi i zdravog života s MS-om, podizanje svijesti o multipli sklerozi, druženje i socijalizacija osoba oboljelih od MS-a i javnosti.

Društva će zajednički proslaviti Svjetski dan 28. svibnja na Franjevačkom trgu u Varaždinu i 29. svibnja na Trgu Republike u Čakovcu gdje će biti postavljeni štandovi sa kreativnim radovima članova Društva. Pri tom će se dijeliti narančaste ruže kao simbol multiple skleroze.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na štandu, upoznate osobe oboljele od multiple skleroze, simptome i samu bolest te da saznate kako se naši članovi nose sa ovom autoimunom bolešću.

Izvor: Društvo multiple skleroze Međimurja

Ostavi komentar