Novo ruho osnovne škole dr. Vinka Žganca u Vratišincu

U utorak, 26. svibnja 2020. godine održana je završna konferencija energetske obnove Osnovne škole dr. Vinka Žganca u Vratišincu, ukupne vrijednosti 2.426.674,97 kuna. Tim je povodom održana prigodna svečanost na kojoj su predstavljeni detalji obnove škole koju pohađa 158 učenika u 10 razrednih odjela, stoji u priopćenju iz Međimurske županije koje prenosimo u cijelosti.

Ravnatelj OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec Željko Maček govoreći o povijesti škole istaknuo je kako je prije 172 godine utemeljena pučka škola u Vratišincu koju su pohađali učenici iz čak 5 naselja, Gornjeg Kraljevca, Peklenice, Križovca, Žiškovca i Vratišinca.

 – Naša škola ponosno nosi naziv po dr. Vinku Žgancu, etnomuzikologu i akademiku te jednom od najpoznatijih hrvatskih zapisivača narodnih pjesama, plesova i običaja. Ove godine obilježavamo 130 godina njegova rođenja, 25 godina kako je školi vraćena samostalnost i od kada nosi njegovo ime, a najljepši poklon povodom ovih obljetnica je upravo prekrasna novoobnovljena zgrada škole, rekao je tom prilikom ravnatelj Maček.

Načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić istaknuo je kako je ovim projektom zaokružena cjelina ulaganja u bolje uvjete za učenike i djelatnike škole, a novoobnovljena zgrada uljepšava cijelo mjesto:

  – Naš sljedeći zajednički veliki projekt bit će početak gradnje sportske školske dvorane za što smo ishodili projektnu dokumentaciju te ćemo kroz nekoliko tjedana započeti s iskopima buduće građevine.

Direktor MENEA-e Alen Višnjić, u ime voditelja projekta, naglasio je kako su svi radovi izvedeni u roku te zahvalio izvođačima iz tvrtke TEAM Građenje i direktoru Igoru Hoblaju, projektantskom nadzoru RITEH Projekt i glavnoj projektantici Moniki Lesar te stručnom nadzoru MIN – investicije i nekretnine i direktoru Ivanu Vinkoviću.

Osim vanjskog izgleda školske zgrade, obavljeni su građevinski, strojarski i elektroinstalaterski radovi, ako i zamjena rasvjete. Ovim će projektom Osnovna škola dr. Vinka Žganca Vratišinec ostvariti uštedu za energente od čak 75%, a ta će se sredstva usmjeriti u dodatne nastavne sadržaje.

Župan Međimurske županije Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo na još jednom uspješno odrađenom projektu obnove osnovne škole, čime je nakon Podturna i Vratišinca, najavio obnovu još nekoliko škola diljem Međimurja.

  – Niz kapitalnih investicija u obrazovanju u fazi je realizacije čime ćemo našim učenicima pružiti još bolje uvjete, poručio je župan Posavec.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.426.674,97 kuna, od čega je iz EU fondova dodijeljeno 61,24% bespovratnih sredstava (1.475.683,09 kuna).

Ostavi komentar