Novi detalji nesreće: Nije pogledao lijevo i desno te udario u vlak!

prometna mursko središće

U subotu, 15. veljače 2020. godine u 16 sati i 13 minuta u Murskom Središću, Ulici Marka Kovača, na prijelazu ceste preko željezničke pruge dogodila se prometna nesreća u kojoj na sreću nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestila je danas PU međimurska. 

Vozač VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1997. godine, dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, nije se uvjerio da ne nailazi vlak zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u bočni dio lokomotive međunarodnog putničkog vlaka, kojim je na relaciji Čakovec – Mursko Središće – Lendava (SLO), upravljao 56-godišnji strojovođa.

Na spomenutom pružnom prijelazu nema postavljenih uređaja za zatvaranje prometa, ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, već je označen prometnim znakovima „Andrijin križ“ i „Stop“.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na vozilima nastala materijalna šteta. Zbog prometne nesreće spomenuti putnički vlak na kojem nije bilo putnika, nije nastavio s prometovanjem.

Vozač Golfa će se prekršajno sankcionirati sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ostavi komentar