Nove Međimurske novine: Je li karantena postala kao pravi zatvor?

obitelj kamenić štefanec3
Dječje igralište tako je blizu a opet tako daleko

Tijekom svog životnog vijeka, svaki čovjek ima uspone i padove, suočava se s bolešću, smrću bližnjih, ali i mnogobrojnim radostima poput vjenčanja, rođenja djeteta, diplomiranja, uspjeha na poslu. No u ovakvoj situaciju kakvu imamo nešto više od mjesec dana još nismo bili jer nije stala samo naša obitelj, naše mjesto ili grad, županija, država, već cijeli svijet.

Iz društvenog bića, što čovjek po vokaciji i jest, pretvorili smo se vukove samotnjake, bića koja se dobro snalaze u izolaciji i onih u kojima karantena, odnosno neka vrsta zatvora budi ono najgore u njemu. Drugim riječima, dio nas vrijeme koristi za hobije, uređenje stana, kuće, dvorišta, druženje s partnerom, posvećuje se djeci i ponovnom otkrivanju sitnih životnih radosti.

S druge strane, ima i onih koji se osjećaju kao zvijer uhvaćena u kavezu pa se ispoljava agresija, bijes, nemoć, nervoza koja se prenose i na osobe oko sebe. Nerijetko smo stoga svjedoci nasilja u obitelji gdje slabiji kraj izvuku žene i djeca.

Kako se Međimurci nose sa novonastalom situacijom socijalne isključenosti donosimo u novom tiskanom izdanju Međimurskih novina koje će se naći u prodaji u petak, 24. travnja.

Ostavi komentar