NOĆ KNJIGE 2019: Programi 23. travnja u Čakovcu, Prelogu i Šenkovcu

Osma Noć knjige, manifestacija je kojom se daje kreativan poticaj čitanju, promidžbi knjige te razgovoru o njezinu položaju i vrijednosti u suvremenu društvu. Obilježit će je i međimurske knjižnice u utorak, 23. travnja. Donosimo pregled programa u Čakovcu, Prelogu i Šenkovcu.

Tomislav Merlić_ arhiva - Čakovec poplava
Tomislav Merlić_ arhiva – Čakovec poplava

“Skrito pod vanjkušom”

Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec poziva na pripremljene programe na Općem odjelu. U 18 sati bit će otvorenje izložbe “Skrito pod vanjkušom” iz albuma obitelji Merlić. Izložba obuhvaća društveni i obiteljski život obitelji Merlić, omiljenih čakovečkih fotografa, daje prikaz kako se osobne priče isprepliću s duhom gradova i mjesta u kojima su živjeli (1930.- 1975.). Autor izložbe je Borivoj Radojčić voditelj Zavičajne zbirke.

Nakon toga u 19 sati kreće predstavljanje knjiga i predavanje specijalistice anesteziologije Sanje Toljan. Ona je svoju medicinsku edukaciju proširila na upotrebu sigurne i djelotvorne hormonske nadomjesne terapije. U svom radu primjenjuje napredne metode medicinske struke i uspješno ih prenosi na svoje mnogobrojne pacijente kako bi riješili probleme prouzročene hormonskom neravnotežom, prevenirali bolesti i preuranjeno starenje. Česta je gošća na raznim radionicama i predavanjima, u časopisima, televizijskim i radijskim emisijama kojima je cilj zdravstvena edukacija i promoviranje zdravog načina života. Kroz njenu ordinaciju Orlando prošlo je više tisuća pacijenata koji su aktivno krenuli u potragu za zdravljem. Autorica je nekoliko knjiga o hormonskom zdravlju – Čudesna moć hormona, Hormonska ravnoteža za žene, Hormonska ravnoteža za muškarce.

Za 20:30 zakazan je Kviz “Ne znam kak’ se zove knjiga”. Po prvi puta knjižnica organizira kviz za odrasle čitače (kategorija 16+). Pobjednike očekuju nagrade osmišljene za ljubitelje knjiga.

 

Glazba kao lijek u Prelogu

U Prelogu program počinje također u 18 sati uz program nazvan Glazba kao lijek: samoterapija zvucima koji liječe Josip Joe Meixner. Od 17 do 23 bit će organizirana Noćna smjena – posudba i sve ostalo te Escape The Library – Room escape iskustvena igra. Organizirana je i izložba učeničkih strip uradaka iz Erasmus + projekta OŠ Prelog – A BEE C.

Srđan Depolo u Šenkovcu

Šenkovečka knjižnica starta u utorak 23. travnja radionicama za djecu. U 18.30 stiže gost iznenađenja koji će predstaviti svoje omiljene junake iz knjiga.

Dan kasnije gostuje Srđan Depolo pjevač, skladatelj i književnik iz Rijeke Izvesti će šansone Jacquesa Brela, Gilberta Bécauda, Yvesa Montanda, Charlesa Treneta i Sergea Reggianija u vlastitom hrvatskom prepjevu i francuskom originalu, a predstaviti će se publici i s nekoliko autorskih pjesma, za koje je napisao stihove, glazbu i orkestraciju.

 

Ostavi komentar