Njemački ovčar izgrizao psa mješanca dok ga je vlasnica (73) šetala

U nedjelju, 3. ožujka ove godine u Cirkovljanu, zbog propuštenog nadzora okrivljenog, pas pasmine njemački ovčar istrčao je iz dvorišta na ulicu, gdje je potom izgrizao psa mješanca koji je zbog zadobivenih ozljeda, uginuo.

U trenutku napada, psa mješanca šetala je njegova 73-godišnja vlasnica te je pritom postojala opasnost da će njemački ovčar i nju napasti (ugroziti).

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 52-godišnjak počinio prekršaj iz čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Vlasniku njemačkog ovčara zbog počinjenog prekršaja držanja životinja bez nadzora (čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira), prekršajnim nalogom izrečena je novčana kazna u iznosu od 200 eura.

– Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Svoje ljubimce dužni su držati u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja. Ujedno, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i druge životinje, poručili su iz PU međimurske.

 

Izvor: PUM

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE