Nikolina Babić: ” Napravili smo mnogo promjena i završili mnoge programe”

Jednoglasnom odlukom članova Skupštine Nikolina Babić ponovno je izabrana za predsjednicu Hrvatskog teniskog saveza, za mandat od četiri godine,objavio je HTS.

– Željela bih se zahvaliti svim skupštinarima na dolasku i velikoj podršci. Ona mi je bitna i puno mi znači, jer je potvrda mog rada tijekom prošlih pet godina i pokazatelj da smo na pravom putu. Donijeli smo mnogo toga dobrog u Hrvatski teniski savez i hrvatski tenis, kazala je Babić koja je na čelu HTS-a od lipnja 2018. godine.

– Napravili smo mnogo promjena, počeli i završili mnoge programe, te napravili čvrsti temelj za daljnji rad. Ovo nam govori i da je HTS jedinstven, a jedino tako se možemo i dalje fokusirati na nove programe i iskorake, dodala je naglasivši kako će u prioritet u idućem razdoblju biti “infrastruktura, struka i klubovi”.

Predsjednica HTS-a je u izvješću podsjetila na ono što je učinjeno od početka njezina mandata. Usvojen je novi Statut, usklađen sa Zakonom o sportu, usvojena strategija razvoja teniskog sporta od 2020. do 2027., a posebno je istaknuta digitalizacija (Tournament Software, World Tennis Number…).

Osvojen je Davis Cup 2018., uz finale 2021., a na olimpijskom turniru u Tokiju u finalu su igrala dva hrvatska para. Nakon polufinala Davis Cupa 2018. izgrađena su betonska i zemljana igrališta u ŠC Višnjik u Zadru, 2021. izgrađena dva betonska natkrivena terena u Čakovcu, izgrađen teren na HTK Zagreb za reprezentativce, pokrenuta izgradnja u Splitu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE