Peđa Grbin resetira međimurski SDP, Nikola Novak povjerenik stranke

Tektonske promjene čekaju posvađani međimurski SDP-a nakon lokalnih izbora. Peđa Grbin odlučio je presjeći stvar i krenuti dalje s novim snagama na vodećim pozicijama u Međimurju. To bi po svemu sudeći nakon Mladena Novaka trebao biti njegov prezimenjak novi načelnik Općine Nedelišće, profesor glazbe Nikola Novak (nisu obiteljski i rodbinski povezani). 

Grbin: Potrebno je nekad donositi teške odluke

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a zbog loših izbornih rezultata predložilo raspuštanje zagrebačke i slavonskobrodske organizacije te stranačkih tijela međimurskog SDP-a, oglasio se i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Na konferenciji za medije kazao je kako je nekada potrebno donositi teške odluke da bi SDP bio jak, a posebno se osvrnuo na raspuštanje najveće organizacije, one zagrebačke. Poručio je da se odluka o raspuštanju Zagreba ne odnosi na članice i članove, nego na probleme s kojima se organizacija nosi dugi niz godina i na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanje što, dodao je, SDP to nije i neće biti, piše Večernji.hr.

Peđa Grbin je u tišini, bez obavijesti glavnim akterima praktički raspuštanjem Prrdsjedništva i županijskog odbora smijenio i predsjednika međimurskog SDP-a Mladena Novaka.

Dugo ne štimaju stvari

Da nešto duboko ne štima u odnosu Grbina i Novaka najbolje se vidjelo za vrijeme izborne kampanje za lokalne izbore, kad je Grbin dolazio podržati Marija Medveda za župana i Stjepana Kovača za gradonačelnika Čakovca, ali Mladena Novaka nikad nije bilo ni blizu.

Središnjica SDP-a okreće se po svemu sudeći prema novim snagama nakon svađi i podjela u međimurskom SDP-u, a njih bi kako doznajemo trebao predvoditi Nikola Novak, koji je impresivno pobijedio za načelnika Općine Nedelišće i bio rijetka, svjetla točka stranke na proteklim izborima.

On će u subotu na Glavnom odboru SDP-a nakon što se očekuje potvrda raspuštanja tijela međimurske organizacije, biti predložen za Povjerenika stranke u Međimurju, koji bi nakon toga trebao organizirati unutarstranačke izbore.

 

Ostavi komentar