Nikola Ferlin: Budući strojar rastura na igralištu kao lijevi bek!

Lice koje u posljednjih godinu dana ne možete ne zamijetiti na nogometnim terenima diljem Međimurja je zasigurno mladi dvadesetjednogodišnji Nikola Ferlin iz Železne Gore.

Nogomet je počeo trenirati s 8 godina u mlađim uzrastima NK Sloga Štrigova nakon čega odlazim u Ljutomer gdje trenira do 15 godine.  Njegovo sljedeće odredište bio je NK Polet Sveti Martin na Muri gdje i danas igra nogomet.

U Poletu je prošao juniore i sada se nalazi u momčadi seniora s kojom se natječu u četvrtoj nogometnoj ligi Čakovec-Varaždin. Prošle je dvije sezone sa svojom momčadi osvojio naslov prvaka u toj ligi, dok se ove godine na polusezoni nalaze na trećoj poziciji s ambicijama za ponovni naslov prvaka.

-Igram sve pozicije u napadu, a najbolje se snalazim na poziciji lijevog krilnog napadača. U ovoj polusezoni 9 puta sam se upisao među strijelce- ispričao nam je u kratkom razgovoru nogometaš Nikola, koji svoje nogometno znanje brusi na treninzima do šest puta na tjedan.  

Prošle je godine na zimskom dvoranskom prvenstvu Međimurja na mantinele u Atonu bio proglašen najboljim strijelcem turnira, dok je ove zime dobio prvu nagradu za najboljeg igrača na 14. malonogometnom turniru u dvorani OŠ Štrigova u organizaciji NK Sloga.

Nikola uz profesionalno bavljenje nogometom, studira proizvodno strojarstvo na Sveučilištu Sjever u Varaždinu.Treća je godina i nadam se da će  uskoro još upisati dvije godine diplomskog studija. U budućnosti se vidi kao inženjer strojarstva te se nada da uz treninge, zalaganje i trud rezultati na nogometnim terenima neće izostati.

FOTO: Privatna arhiva i Sanja Heric

Ostavi komentar