Nešto se proda “na daljinu”, ali bačve su i dalje pune

David Štampar
David Štampar

Međimurski vinari, naizgled mirno rade u svojim vinogradima kao da ih se situacija s pandemijom koronavisom uopće ne tiče. Jure traktorima po goricama bez problema i prevelikih potreba za propusnicama budući da im se vinogradi nalaze uglavnom na području matične općine.

Istina, donjomeđimurski vinari izborili su se za svoje propusnice kako bi mogli raditi u svojim gorticama u Mađarskom, a nema problema ni s onima u susjednoj Sloveniji. No kako se to uvriježeno kaže, svaka medalja ima dvije strane pa tako i trenutno stanje u našem vinogorju s naglaskom na vinske podrume. 

Zatvoreni kafići, restorani i hoteli otežavaju situaciju i vinarima premda vino može stajati i ne mora ga se prodati ni danas ni sutra, ali….

– Ono što smo prodali do kraja veljače, prodali smo, ističe za naše novine David Štampar, vinar iz poznate vinarske obitelji iz Svetog Urbana, ujedno i predsjednik međimurske udruge Hortus Croatia. Inače su prva tri mjeseca godine vrlo slaba što se tiče prodaje vina, tako da je zabrinutost velika.

– Prodaja je doslovno stala kaže naš sugovornik i to 100%. Proda se tek nešto malo i to su u principu minorne količine, dodaje Štampar.

Kakva su razmišljanja naših vinara, pročitajte u novom broju Međimurskih novina koje od sutra, 10. travnja možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja

 

Ostavi komentar