Evo što je uzrok jučerašnje prometne na južnoj obilaznici Čakovca!

Jučer, 3. srpnja, nešto prije 15:30 sati u Čakovcu na raskrižju Ulice dr. Tome Bratkovića, Južne obilaznice grada Čakovca i Ulice Pavleka Miškine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 33-godišnja putnica iz osobnog automobila, izvijestila je PU međimurska. 

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom dr. Tome Bratkovića, dolaskom do raskrižja (semafor nije bio u funkciji) s Južnom obilaznicom grada Čakovca, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, 25-godišnja vozačica ušla u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da prethodno nije propustila sva vozila koja se kreću tom prometnicom.

Uslijed opisane situacije u bočnu stranu njenog automobila udario je prednjim dijelom osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Južnom obilaznicom upravljao 34-godišnji vozač.

Vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezena je 33-godišnja putnica iz osobnog automobila, a kojim je upravljao 34-godišnji vozač. Nakon utvrđivanja težine zadobivenih ozljeda slijedi kvalifikacija događaja, prekršajna ili kaznena odgovornost 25-godišnje vozačice.

Upozoravamo sve vozače da na semaforiziranim raskrižjima u trenutku kada isti nisu u funkciji, obrate pažnju na postavljene prometne znakove pošto se u tim situacijama prometnom na raskrižju upravlja pomoću postavljenih prometnih znakova. Svakako, u tim trenucima potrebno je prilagoditi brzinu kretanja vozila kako bi mogli pravovremeno reagirati na sve potencijalne prometne situacije i izazove.     

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE