Nepropisno parkirao, a potom vrijeđao i krenuo na policajca pa pobjegao!

Jučer, 26. studenoga 2020. godine u 16:45 u Čakovcu, na parkiralištu trgovačkog centra u Športskoj ulici, prilikom utvrđivanja prometnog prekršaja nepropisnog parkiranja osobnog automobila, čakovečki registarskih oznaka, policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec, pristupio je nepoznati muškarac, izvijestila je PU međimurska.

Nakon što je stavio stvari u nepropisno parkirani automobil, odbio je suradnju s policijskim službenicima vezano uz postupak utvrđivanja prekršaja. Ujedno, pritom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike raznim pogrdnim riječima. Nakon toga sjeo je u automobil i krenuo prema policijskom službeniku koji se nalazio neposredno ispred automobila te ga pritom udario u nogu. Policijski službenik uspio se izmaknuti, dok se vozač automobilom udaljio s mjesta događaja.

Policijski službenici odmah su krenuli u potjeru za odbjeglim vozačem te su ga uspjeli sustići i zaustaviti na parkiralištu drugog, obližnjeg trgovačkog centra.

Vozač je uhićen i uz primjenu sredstava prisile priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom istraživanja utvrđeno je da se radi o 54-godišnjaku sa šireg područja grada Murskog Središća. Osnovano se sumnja da je u opisanom događaju počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, tijekom istraživanja utvrđeno je kako je 54-godišnjak počinio nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (članak 17. – vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika) zbog čega je izdavanjem prekršajnih naloga novčano sankcioniran u ukupnom iznosu od 10.800 kuna uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U opisanom događaju policijski službenik nije ozlijeđen, dok je 54-godišnjak lakše ozlijeđen prilikom primjene sredstava prisile.

Ostavi komentar