Pročitajte divne priče o snjegoviću koje su sastavili učenici drugih razreda OŠ Ivanovec. Malci su kreativni i maštoviti.

ZIMSKE RADOSTI

Jednog snježnog popodneva Denis i Paolina odlučili su se poigrati u snijegu.

Uzeli su skije i otišli se skijati na obližnju livadu. Ubrzo im je dosadilo skijanje pa su započeli raditi snjegovića. Bio je prekrasan, ali su primijetili da mu fali nos i metla. Brzo su otrčali doma. Vraćajući se natrag snjegović je nekim čudom oživio. Ugledavši djecu jako se prepao. Uzeo je skije i pojurio livadom. Denis i Paolina su vidjeli snješka kako skija niz livadu. Paolina je stavila svoje skije i pojurila za njim. Uspjela ga je prestići. Zaustavila ga je. Uzela mu je skije i stavila metlu u ruku.

Kim Glavina, 2.a

 

SNJEGOVIĆ I GITARA

Jednom snjegoviću po imenu Bjelić je bilo jako dosadno. Bio je sam u šumi. Djeca se više nisu tako često igrala nakon što je počela škola. Ipak, pronašao je gitaru koju su djeca ostavila igrajući se za vrijeme praznika.

Počeo je svirati na nju i tako je jako prebirao po njezinim žicama da je probudio medvjeda iz zimskog sna. Pospani je medvjed upozorio snjegovića Bjelića neka svira malo tiše ako ne želi probuditi ostale životinje u šumi.  Snjegović Bjelić je nastavio svirati, ali ovaj put uspavanke pa se medo zadovoljno vratio u brlog.

Snjegović Bjelić je i dalje svirao uspavanke kad bi mu bilo dosadno, a medvjed je nastavio spavati svoj zimski san.

Jakov Zagorec, 2.a

 

DOBRI PRIJATELJI UVIJEK DIJELE STVARI

Jedne zimske noći djeca su radila snjegovića Snješka. Zeko Peko ih je promatrao. Došao je do Snješka i pitao da li mu može posuditi malo slame. Snješko mu je rado dao slamu, a zeko je bio sretan i zahvalio mu se.

Zita Blažević, 2.a

 

SRNA I SNJEGOVIĆ

Mama srna i njezino mladunče hodali su šumom. Mladunče je vidjelo snjegovića i potrčalo prema njemu. Mama ga više nije vidjela i uplašila se. Počela ga je tražiti. Odjednom je ugledala svoje mladunče kako se igra sa snjegovićem. Mama srna je bila sretna što je pronašla svoje mlado.

Dino Zgrebec,

 

STRAŠNI SNJEGOVIĆ

Jednog zimskog dana doluta zeko u dvorište. Ugleda snjegovića. Snjegović je velik i krasan. Crvena kapica krasila mu glavu, a veliki šal grijao mu vrat. Zeko nije ni primijetio da se spustio mrak. Snjegović u ruci ima grančice koje su uplašile zeca. Ovaj divan snjegović nije bio više zecu drag. Drugo jutro zeko je skupio hrabrost i vratio se do snjegovića. Vidio je da su grančice samo krasile snjegovića i da mu on neće ništa napraviti. Snješko više nije bio strašan zecu, već i dalje drag.

Žan Šarić, 2.a

  

ANA I SNJEGOVIĆ

Jednog snježnog dana djevojčica Ana je napravila snjegovića na livadi. Ukrasila ga je svojim šalom, mrkvom i kamenčićima umjesto gumba. Mama joj je dala stari lonac da mu stavi na glavu. Snjegovića i djevojčicu iz blizine je promatrao maleni vrabac. Vrapcu se snjegović svidio, a Ana je bila sretna.

Paola Forštnarić, 2.a

 

PRINCEZA I SNJEGOVIĆ PUTUJU ŠUMOM

U jednoj šumi živjela je princeza sa svojim prijateljem snjegovićem.

Jednog dana snjegović je pronašao kartu. Pokazao ju je princezi. Princeza je pogledala kartu i pitala snjegovića da li će pratiti kartu. Snjegović se složio. Idućeg jutra krenuli su na put. Put je vodio duboko prema planinama. Putovali su cijeli dan. Kada su stigli do kraja šume, ugledali su predivan dvorac koji je bio okružen jezerom. Bili su oduševljeni.

Ušli su u dvorac i odlučili da će tamo ostati živjeti.

Staša Švenda, 2.a

 

ZEKINA NEVOLJA

Snjegović i zeko su zajedno živjeli u šumi.

Jednog dana kad je padao gusti snijeg oni su se zaigrali. Međutim, snijeg je zatrpao zekin brlog i on se nije mogao vratiti kući. Snjegović je imao rješenje. Snjegovićeva ruka bila je napravljena od čarobne metle i svojom čarolijom očistila zekin snijegom zatrpani brlog.

Zeko je zahvalio svom prijatelju snjegoviću na pomoći i zadovoljno se vratio u svoj dom. Igru su nastavili sljedećeg dana.

Nina Zagorec, 2.a

 

 ROĐENDAN U PARKU

Jednog snježnog dana medvjed Darko i snjegović Snježić sreli su se u parku. Darko ga je pozvao na svoj rođendan. Snježić se iznenadio i to vrlo rado prihvatio. Odlučio mu je pokloniti staklenku meda. Na rođendanu su se zabavili i kasno otišli spavati.

Karlo Tkalčec, 2.a

 

VILIN ŠTAPIĆ U KVARU

Tog zimskog dana vilin štapić se pokvario. Vila je došla do snjegovića Snješka i rekla da joj se pokvario štapić. Snješko je razmišljao i sjetio se da u džepu ima baterije. Štapić je iznenada proradio kad su stavili nove baterije. Vila je zagrlila snjegovića i zahvalila mu.

India Valpatić, 2.a

 

SNJEGOVIĆ I PRINCEZA

Zimsko je doba. Princeza je krenula u šetnju livadom. Ubrzo je počeo padati snijeg. Odjednom je sve postalo bijelo. Princeza je odlučila napraviti snjegovića. Kad je snjegović bio skoro gotov vidjela je da mu nešto nedostaje. Nije imao lonac na glavi. Princeza je snjegoviću stavila svoju krunu pa je on postao njezin princ.

Lorena Toplek, 2.a

 

 

 

Ostavi komentar