Nedelišće-Pušćine: S 1,28 promila udario autom u ženu koja je gurala bicikl!

bicikl

U petak, 9. rujna 2022. godine oko 19:30 sati na državnoj cesti između Nedelišća i Pušćina, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 43-godišnjakinja, izvijestila je PU međimurska. 

> Nedelišće-Pušćine: Autom udario ženu koja je gurala bicikl!

Upravljajući Renault Thalijom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,28 g/kg, 66-godišnji vozač nije se kretao obilježenom prometnom trakom, koja se proteže uz desni rub kolnika zbog čega je automobilom djelomično sišao izvan kolnika na biciklističku traku, gdje je prednjim dijelom udario u 43-godišnjakinju, koja se pješke kretala biciklističkom trakom te je pritom gurala bicikl. Uslijed siline udara došlo je do odbacivanja pješakinje izvan kolnika na travnatu površinu. U trenutku nesreće pješakinja nije bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Vozač Renaulta je uhićen te je priveden na kriminalističko istraživanje.

Ozlijeđena 43-godišnjakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju. 

Vozaču i pješakinji izuzeta je krv te urin radi analize na prisutnost alkohola u organizmu.

Protiv 66-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: Tomislav Novak

Ostavi komentar