NEDELIŠĆE: Proslava Martinja uz mlado vino i hladetinu

Martinje u Nedelišću
Krštenje mošta i 1600 porcija hladetine

Turistička zajednica općine Nedelišće poziva sve ljubitelje domaće hrane i dobre kapljice na jubilarno 15. izdanje Martinja u Nedelišću koje se održava danas u dvorani MESAP-a s početkom u 10 sati.

Svoja vina će prezentirati članovi Kluba Vinoljub i to: Vinska kuća Kossi, Vinarstvo i podrumarstvo Serec Marijan i Krznar Stjepan, Vina Oletić, te vinari Bratković Franjo i Ladić Marinko, dok će se na izlagačkom djelu predstaviti i Vina Kerman te brojne Udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Osim degustacije mošta i tradicionalnih gastronomskih delicija ono po čemu je ova manifestacija prepoznatljiva je ponuda domaće hladetine. Vrijedne ruke članova Udruga s područja Općine pripremile su 1600 porcija ove delicije prema svojim provjerenim receptima.

U 12 sati slijedi vesela ceremonija krštenja mošta u kojoj će mošt, krštenjem, postati mlado vino.

Da cjelodnevno druženje uz odličnu vinsku kapljicu i nezaobilaznu hladetinu prođe u zabavnom i veselom tonu pobrinut će se Puhački orkestar Općine Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća te duo Global.

Osim Nedelišća, Martinje će se slaviti i po našim goricama, vikendicama, kletima, vinskim podrumima, restoranima i kafićima,

Krštenjem će mošt prijeći u mlado vino i tim će se činom “odreći” svih funcotija pa se pobrinimo da tako prođe cijeli vikend. Bez funcotija, svađa i naročito vožnje pod utjecajem alkohola.

Ostavi komentar