Nedelišće: Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Foto: Općina Nedelišće
Foto: Općina Nedelišće

Održavanjem misnog slavlja u župnoj crkvi Presvetog Trojstava u Nedelišću te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika braniteljima domovine Hrvatske 1991.-1995. i spomen ploče poginulim braniteljima na zgradi općinske uprave u Nedelišću 18. studenog obilježen je – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u općini Nedelišće.

U nazočnosti vijećnika Općinskog vijeća i članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Nedelišća, zajednički vijenac i svijeće u četvrtak 18. studenog položilo je njihovo izaslanstvo.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Nedelišća Damir Tomšić i načelnik Opčine Nikola Novak obratili su se prigodnim govorom i zahvalom, a potom su minutom šutnje odali počast svim poginulim, nestalim i stradalim hrvatskim braniteljima, stoji u priopćenju Općine Nedelišće.

Prilikom polaganja župnik RKT župe Presvetog Trojstva Nedelišće Ivan Herceg i đakon Andrija Botković održali su molitvu za sve poginule, umrle i nestale branitelje.

Ostavi komentar