Nedelišće i Strahononec zajedno dobili oko 3 milijuna kuna za rad svojih vrtića

DV Strahoninec

Taman uoči Božića stigla je predivna vijest iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za Općinu Nedelišće i Općinu Strahoninec!

U okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ donijeta je Odluka o financiranju projekta „IGRAJMO SE!“ i to sa 3.261.362,44 kuna bespovratnih sredstava.

Projektom IGRAJMO SE! postići će se bolja ravnoteža poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima koji su uključeni u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Međimurske županije, u Općini Nedelišće u dva dječja vrtića – Zvončić i Zvjezdica te u Općini Strahoninec u Dječjem vrtiću Suncokret.

Projektom će se unaprijediti rad dječjih vrtića kroz produljeno radno vrijeme boravka djece te razne programe i aktivnosti.  Ujedno će se usavršiti i ojačati kapaciteti odgojitelja i stručnih suradnika za kvalitetniji rad s djecom i njihovim roditeljima.

Ubrzo se očekuje potpisivanje Ugovora o financiranju što znači da u skoro vrijeme počinjemo sa provedbom projekta „IGRAJMO SE!“.

Izvor: općina Nedelišće

Ostavi komentar