Ne propustite ovog vikenda GO! V GOrice, donosimo programe vinarija!

Ovog vikenda 10. i 11. srpnja nastavlja se manifestacija GO! V GOrice koju su osmislili međimurski vinari.

GO! V Gorice osmislili su s ciljem da ožive vinsku cestu, da pozovu goste, ugostitelje i sve one željne dobre kapljice i fine hrane i time stvore tzv. plus efekt.

Svaka od vinarija osmislila je svoj individualni program od vođenih degustacija do uživanja u sljubljivanju hrane i vina. U naredna tri mjeseca, u terminima;

Srpanj 10.7. i 11.7.2020.

Kolovoz 14.8. i 15.8.2020.

Planirani događaji odvijat će se mjesečno i u ostatku godine, a u planu je organizirati dežurstva na Vinskoj cesti kako bi svi gosti i pružatelji turističkih i ugostiteljskih usluga imali uvid u radno vrijeme i ponudu vinarija tijekom cijele godine. Sve ostale informacije o radnim vremenima Vinarija i njihovim programima objavljivati će se na društvenim mrežama i na obnovljenoj web stranici URBANOVO.HR

 

VINARIJA KNEHTL MEDENJAK
U petak i u subotu, vođene degustacije 12:00 – 20:00.

VINA LOVREC
DETOKSIKACIJA kušanjem „NAJ OD VINA“ s ekološkim predznakom, u hladovini stoljetnih platana i okružju nabujalog zelenila. „WINE WELLNESS“ PROGRAM (nije kupanje u vinu upoznavanja s vinima i kratka vinska tura u subotu 11.7. u 14.00 i u 17.00 sati uz prethodnu najavu na [email protected]

VINARIJA ŠTAMPAR
Radno vrijeme:
petak od 14 do 23 sata
subota od 12 do 23 sata
Na Mađerkinom brijegu pripremati ćemo burgere sa kojima startamo već od ručka. Burgere spremamo na grillu koji smo sami konstruirali te grillamo na drveni ugljen. Uz svako jelo predlažemo i pairing sa vinom.

DUPLI ČIZZZZ – Pinot Sivi – klasični burger samo što kod njega sve ide u duplo. Sočan i ukusan. Dupla pljeskavica, dupli sir, rajčica, krastavci, luk, salata, mayo, ketchup

TELEVISIA PRESENTA – Chardonnay – pro et contra – burger kao iz meksičke sapunice. Slastan i intrigantan. Dupla pljuska, guacamole, pink jogurt, cherry rajčice, margarita luk sa Don Julio anejo tequilom i svježa limeta, iceberg salata, mayo

McJANKEC – Urban red – Janjeći burger odnosno burger sa janjećom pljesakvicom. Dupla janjeća pljeska, tziziki, rajčica, luk, salata

Varijante pulled pork sendviča po kojima smo poznati ne treba previše najavljivati. Važno za najaviti da pulled pork sendviče možete naručiti tek navečer od 18 h. Njihova traženost govori sama za sebe. Sve pulled pork sendviče odnosno meso za njih pripremamo u našem ručno rađenom smokeru pod imenom Čade. Smokamo na grabovini koju smo krčili preko zime i sušili u našem Wood Vaultu (trezoru drva) na obroncima Bilogore.

Trailer mess je sendvič opasnih namjera – Pušipel – Trgana sporo pečena svinjetina u 2 sloja sa osvježavajućim coleslaw od komorača i kupusa. BBQ radimo sami. Za ovaj preporučujemo tabasco i bulleit BBQ, brioche pecivo.
Kalimera BBQ je sendvič – Sauvignon – Sporo pečena svinjetina, svježi krastavci, cherry rajčice, tziziki, BBQ, brioche pecivo.

ROCKET Pork – Pušipel – Sendvič sa majonezom od kapara i limuna, sporo pečena svinjetina, rikola, umak od sira i listići parmezana.
Picnic Nachos – Urban white pjenušac – Nachos sa umakom od sira, origano i čips od pancete.

VINARIJA SOLUM
Ovaj vikend u petak i subotu (10.7. i 11.7.) Vinarija Solum imati vođene degustacije i druženje uz bazen. Radno vrijeme od 10:00 – 20:00.

VINARIJA KUNČIĆ
Vođena degustacija od 13:00 do 19:00.

MUNĐAROV BREG
Svako vino ima svoju priču. Svaka vinarija svoju filozofiju. Naš će vas enolog provesti kroz podrum i uz degustaciju vina podučiti povijesti i tradiciji naše mikrolokacije, objasniti vam nove tehnologije proizvodnje vina, simbiozi loze, terroiru i politici održivosti butique vinarija. Uživanje u prirodi uz vina i kompenzatore okusa.
Radno vrijeme: 10.07. 16 – 20 h ili uz najavu, u subotu ne radimo.

VINSKA KUĆA HAŽIĆ
Ovaj vikend krećemo ozbiljno! „Go!!VGorice“ jer mama peče jabučne štrukle! Vino, gorice, klopica, klupica, pogled na šumicu i škrip, škrip naše bačvice njihalice… Dođite nam terasu na vinčeko, degustaciju, štukle ili nešt pjenušavo!! 😉

GO! V GORICE u petak 10.7.2020. u 20:00 sati uz putopisnu priču Ksenije & Matije, međimurske ranndoniere. Biciklistička avantura #4CC Four Corners of Croatia; 1.450 km od Iloka do Svetog Martina do Savudrije do Molunata za manje od 5 dana. Saznajte zašto Ksenija & Matija trebaju naše vino…
Radno vrijeme naše vinarije u petak od 16:00 do 23:00.

U subotu 11.7.2020. „časti“ mama… za sve koji su zakasnili u prvom terminu, jabučne štrukle dolaze opet… Radno vrijeme od 10:00 do 19:00 sati.

VINARIJA DVANAJŠČAK – KOZOL
Međimurje i Mediteran
predjelo – punjena focaccia – rajčica, mozzarella, bosiljak, piletina, chilly
– Pušipel classic 2019.

glavno jelo – zapečeni caneloni – špinat, rajčica
– Natura Sauvignon 2017.

desert – tart au citron
– Muškat žuti Light 2019.

+ stručno vođena degustacija u petak od 11:00-20:00.

VINARIJA DANICA I BORIS NOVAK
Vođena degustacija od 12:00-17:00 prema najavi.

VINARIJA HORVAT
Vođena degustacija U PETAK 10.7.2020. od 12:00-17:00. U subotu ne radimo.

VINARIJA JAKOPIĆ
U kušaoni restorana Terbotz vođena degustacija uz platu neutralizatora okusa i petak i subotu od 16-21h

VINARIJA KOJTER
11.7. od 12 do 18 sati vođena degustacija

Ostavi komentar