Nastavljaju se dobri epidemiološki trendovi u Međimurskoj županiji

maska koronavirus
Ilustracija, Foto: Pixabay

Međimurska županija šalje priopćenje za medije koje objavljujemo u nastavku. 

Nastavljaju se dobri epidemiološki trendovi u Međimurskoj županiji gdje se broj aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 kontinuirano smanjuje te je trenutno 299 aktivnih slučajeva. Od 189 obrađenih uzoraka u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata pozitivno je 36 osoba, odnosno 19,05% testiranih PCR metodom, a oporavile su se 33 osobe.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36 244 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije, što znači da je testirano više od 40% stanovništva Međimurja.

Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 3 pozitivna slučajeva.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 64 pacijenta pozitivna na virus COVID-19, od toga je njih 3 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 12 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo      11 010 osoba pozitivnih na COVID 19, a ukupno se oporavilo 10 498 osoba.

Ostavi komentar