NASTAVAK SUĐENJA SMILJANI SRNEC Vještak: Nađen je DNA nepoznate muške osobe

Foto: Zlatko Vrzan, suđenje Smiljana Srnec
Foto: Zlatko Vrzan, suđenje Smiljana Srnec

Danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić na Županijskom sudu u Varaždinu.

Svjedočili su vještaci iz Centra Ivan Vučetić Željko Sekulić i Krešimir Abramović, a u 12 sati svjedočit će vještaci iz psihijatrijske bolnice Vrapče.

jasmina
Željko Sekulić, glavni vještak za identifikaciju i daktiloskopiju izradio je nalaz vezano za daktiloskopsku pretragu i vještačenje tragova na crnim vrećama. Kazao je da su pronađena tri otiska, od kojih jedan pripada Smiljani Srnec, točnije jagodica desnog palca.

Vreća na kojoj je pronađen taj trag nalazila se na crnoj vreći koja je bila omotana oko glave Jasmine. Vještačeno je bilo 5 crnih PVC vrećica. Vještak je kazao da su najlonske vreće došle do njih u zgužvanom obliku te da su bile mehanički oštećene.

Sljedeći svjedok koji je svjedočio bio je Krešimir Abramović, biolog po zanimanju. Istaknuo je da je DNA analizom uzoraka briseva s najlonki te crnih vreća, briseva s tijela, tragova krvi utvrđen DNA profil Jasmine.

Na hulahupki kojom je bila vezana vreća na glavi Jasmine Dominić pronađen je Jasminin, Smiljanin i Katarinin trag te trag nepoznate muške osobe koju nije moguće identificirati. Nije se moglo ni utvrditi radi li se i o osobi koja je u srodstvo s Jasminom Dominić. Vještačili su i sjekiru te čekiće na kojima su pronađeni tragovi nalik na krv.

Istaknuo je da je vreća pregledana u kontrolnoj sobi te da su uvjeti očuvanja dokaza bili idealni pošto ledenica ledi od -15 do -20 stupnjeva Celzijevih.

Krešimir Golubić, odvjetnik Smiljane Srnec upitao ga je da li sto posto stoji iza svog mišljenja, na što je vještak odgovarao da je te da je sve napravio prema pravilima struke.

U 12 sati nastavlja se suđenje, a svjedočit će vještaci iz psihijatrijske bolnice Vrapče.
Više o svemu pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina.

Ostavi komentar