Nasred Mure u Žabniku Dominik Padarić priredio koncert za pamćenje

Koncert Murska dekla

Na sjajnu ideju u vrijeme korone došao je Dominik Padarić, 24-godišnji bariton, koji je u suradnji s Turističkom zajednicom Sveti Martin na Muri organizirao koncert pod nazivom Murska dekla u prekrasnom ambijentu na staroj skeli na Muri u Žabniku. 

Mladi bariton Padarić u sat vremena oduševio je publiku različitim žanrovima. Koncert je zapravo bio jedan vremeplov raznovrsnih skladbi, od međimurskih popevki, susjednih slovenskih skladbi, do bosanskih sevdaha.

U instrumentalnoj pratnji, na klavijaturama pratio ga je prof. Matija Turk, također iz Žabnika, virtuozni Josip Brdar na cimbalama, te prof. Nikola Mutvar na trubi.

Publika je sa sigurne udaljenosti pratila koncert nasred Mure, a prema njihovim komentarima nesvakidašnji koncert uz zelenilo rijeke Mure i pogled na zalazak sunca ostavio ih je bez daha.

Dominik Padarić se počeo baviti pjevanjem u 16. godini kad je upisao pripremni razred u Glazbenoj školi u Varaždinu, smjer operno pjevanje u klasi profesorice Blanke Tkalčić. Danas studira na Royal Northern College of Music u Engleskoj.  Već kao osmogodišnji dječak interesirao se za glazbu, a talent je prepoznala njegova baka Margareta.

Ako ste propustili ovaj nesvakidašnji koncert, Dominika Padarića imate prilike čuti i u subotu 8. kolovoza u 20 sati. Tada se, sada već tradicionalno, održava koncert Klasiku uz Muru na ovom krasnom prostoru uz Centar za posjetitelje Žabnik.

FOTO i VIDEO: Sanja Heric

Ostavi komentar