Naš Marko Sambolec 15. na svjetskom kupu u Mađarskoj

Marko Sambolec, mladi član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan u samo tjedan dana nastupio je na svom drugom svjetskom gimnastičkom kupu.

Nakon Francuske i Pariza svjetska gimnastička karavana preselila se u Mađarsku i Szombathely. 21-godišnjak je imao bolji nastup u susjednoj Mađarskoj i za razliku od Pariza gdje je pred 13.000 ljudi pao ovdje je na konju s hvataljkama napravio cijelu vježbu i završio je sa C saskokom.

Suci su mu dodijelili ocjenu od 13.450 što je na kraju kvalifikacija bila dovoljno za 15. mjesto. U finalu pravo nastupa ima samo prvih osam vježbača iz kvalifikacija. S Markom su u Szombathelyu i njegovi treneri Igor Kriajimski i Mario Vukoja.

– Vidi se napredak u odnosu na Pariz gdje je dobio ocjenu 13.100, ali mu je C saskok oduzeo 3 desetinke u startu i 3 desetinke u konačnoj ocjeni tako da Marko može ići preko 14.000, izjavio je Vukoja dodavši kako je dobra budućnost pred njim.

– U našem timu smo izuzetno zadovoljni da je u dva nastupa u kratkom vremenu ostvario napredak, i u izvedbi i u saskoku. Sada treba samo marljivo raditi jer ga čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine gdje će pokušati s pojačanom vježbom i stabilnijim saskom izboriti mjesto u reprezentaciji i plasirati se na smotru najboljih na
planetu, poručio je Vukoja.

Naravno, na svom putu prema gore u gimnastičkom svijetu vježbača na konju s hvataljkama može računati i na podršku svog klupskog kolege i prijatelja, iskusnog 36-
godišnjeg najboljeg hrvatskog gimnastičara Filipa Udea.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE