Napadalo do 10 cm snijega, ali evo za kad prognostičari najavljuju da bi mogao padati cijeli dan i noć

Snijeg
Noćas je i u Međimurje stigla promjena vremena i prvi ovogodišnji snijeg

Kao što smo najavili prošli tjedan upravo dok su u Međimurje stigle proljetne temperature, početkom ovog tjedna stigla je snažna promjena vremena i prvi ovogodišnji snijeg.

Iako su prve najave bile da bi moglo napadati 30-ak centimetara, po svemu sudeći neće ga biti toliko, palo ga je tek do 10 cm i to najviše očekivano u našem gornjem Međimurju, tako da zimska služba nije imala previše posla protekle noći, a nešto slično prognostičari najavljuju i za iduću u srijedu na četvrtak za kada je također najavljen slab snijeg.

Uglavnom, ovaj snijeg se nije previše dugo zadržao na kolniku, ima ga još uglavnom samo tamo gdje je manji promet.

Međutim, nakon ogromnih količina snijega u zapadnoj Europi, posebice u Austriji i Njemačkoj, prognostičari najavljuju jedan pravi zimski dan, kada bi snijeg mogao neprestano 24 sata i napadati najviše ove zime u Međimurju.

Taj dan i noć za kada se naše zimske službe zaista trebaju pripremati prema sadašnjim prognostičkim najavama trebao biti biti nadolazeći ponedjeljak 28. siječnja za koji su prognoze da će biti pun snijega. Početak snježnih padalina tog dana očekuje se od ranog prijepodneva i prema sadašnjim najavama trebale bi stati tek iduće jutro.

Nakon toga snijega ne bi trebalo biti, najavljen je dolazak anticiklone i sunca, ali ono će biti jako zubato, jer su predviđaju temperature i do -10 Celzijusa, tako da bi se snijeg mogao zadržati najmanje do početka veljače.

Ostavi komentar