Nakon zatvaranja kafića, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na kavi u Međimurju

Ivan Čehok
Ivan Čehok, Foto: Grad Varaždin

Neslaganje gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka i župana Varaždinske županije Radimira Čačića u subotu je dobilo novu dimenziju kada je Čehok u razgovoru za N1 televiziju rekao da je, poput mnogih Varaždinaca, zaobišao rigorozne epidemiološke mjere koje su u petak uvedene u Varaždinskoj županiji te je otišao u susjednu Međimursku županiju i popio kavu, donosi Jutarnji list.

Čehok je za N1 ponovio da se ne slaže s mjerama koje su u Varaždinskoj županiji uvedene na Čačićevu inicijativu te da smatra da župan te poteze vuče zbog nadolazećih lokalnih izbora.

Čačić je pak u subotu konstatirao da Međimurska županija nema dovoljno političke hrabrosti te da se zbog toga moraju nositi s ovakvom situacijom.

– Mi smo prvi najgori u Europi, Međimurje je šesto najgore. Mi imamo još 50 kreveta s kisikom i šatore jer smo stvorili rezervu. Međimurje nema kreveta, rekao je Čačić te ponovio da županija ima preko 40 respiratora.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite RH u petak je donio odluku o postrožavanju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije, a njima se, među ostalim, od 21. studenog do 4. prosinca privremeno obustavlja rad svih ugostiteljskih objekata, uz izuzetak usluge pripreme i dostave hrane.

Ostavi komentar