Nakon deset godina rada Međimurskog veleučilišta studenti dobili i studentski dom

mev studentski dom
Na otvorenje studentskog doma došla je i ministrica Blaženka Divjak

Međimursko veleučilište nije moglo na ljepši način proslaviti 10 godina djelovanja nego što je otvorenje studentskog doma. On se nalazi u zgradi neposredno uz Međimursko veleučilište na prostoru nekadašnje vojarne. Čakovec je u deset godina postao pravi studentski grad.

U Čakovcu danas studiraju studenti iz svih krajeva Hrvatske i smještajni kapaciteti za studente su već duže neophodni. Na MEV-u danas studira 1000 studenata, tako da su studenti iz raznih krajeva Hrvatske popunili već gotovo sve prazne smještajne kapacitete u Čakovcu pa su privatno smješteni već i u Šenkovcu i Pribislavcu.

Studentima je smještaj bliže studiju najpotrebniji i otvorenjem doma mnogi će ostvariti tu potrebu. Dom je izgrađen pomoću europskih sredstava, a za smještaj je iskorištena jedna od zgrada u sklopu nekadašnje vojarne u čije preuređenje je utrošeno 10 milijuna kuna. Dobiven je smještaj za 30-tak studenta, te svi potrebni prateći sadržaji za ugodan život u domu, od dvorane za vježbanje, društvenih prostora, skriptarnice, prostorije za pranje rublja. No time potrebe za smještajem studenata u dom u Čakovcu nisu u potpunosti zadovoljene. Već sada je očita potreba za dogradnjom, a na prostoru vojarne ima mjesta i za to. U smještaj u dom uključena je i socijalna nota, tako da prednost pri smještaju imaju studenti slabijeg imovinskog stanja. U domu se nalaze i sobe prilagođene studentima s invaliditetom.

– Od samog početka uključivali smo se u europske projekte, a jedan od značajnijih je virtualna proširena stvarnost, znanstveni projekt vrijedan 6 milijuna kuna – istaknula je na otvorenju doma dekanica dr. sc. Nevenka Breslauer. I studentski dom vrijedan 10 milijuna kuna rezultat je projekta iz EU sredstava. Uz to MEV je zajedno s Veleučilištem iz Virovitice sudjelovao na izradi još nekih projekta sufinanciranih iz EU –  naglasila je dekanica.

Novi projekti za još bolji nastavno-studentski standard

Studenti su ti koji su nositelji promjena i ideja što bi unaprijedilo Međimursko veleučilište, prije svega to su novi laboratoriji i primjerena sportska dvorana. Dio potreba bi se mogao uskoro i ispuniti. Dekanica je kazala da su ušli u najuži krug za dobivanje centra za održivi razvoj. Time bi dobili potrebne laboratorije, a s obzirom na to da se ovdje studira menadžment turizma i sporta sportska dvorana je nasušno potrebna.

 

 

Ostavi komentar