NAJAVLJUJEMO Varaždin: 1. humanitarna utrka grada anđela

Atletski klub „Varaždin“, Grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organiziraju „Prvu humanitarnu utrku grada anđela”, za Ivana Kišića, oboljelog od cerebralne paralize. Utrka koja će se održati u subotu, 12. listopada.

Anica Sitar, stručna suradnica u ZSUGV-u, istaknula je kako je sav prihod od kotizacije namijenjen liječenju Ivana Kišića te dodala:

„Inicijatori „Prve humanitarne utrke grada anđela“ su Damir Habijan, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća, i Josip Lacković, predsjednik Atletskog kluba „Varaždin“. Ovo je prva takva utrka, a postat će tradicionalna i svake ćemo godine prikupljena sredstva donirati nekome drugome tko je u potrebi”.

Kako je došlo do ideje o održavanju ovakve utrke, objasnio je Damir Habijan, podsjetivši na „Krug sv. Nikole”, humanitarnu utrku održanu prije tri godine.

„Još tada mi se ta ideja svidjela, ali nakon toga, na žalost, utrka nije ponovljena. Predsjednik AK „Varaždin“ i ja razgovarali smo o tome i zaključili da bi takvo nešto u Varaždinu definitivno trebalo pokrenuti. Tehničke smo stvari brzo dogovorili, a glavni nam je cilj bio da to bude utrka humanitarnog karaktera i da postane tradicionalnom”, rekao je Habijan.

Uz zahvalu Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina te Josipu Lackoviću na trudu i vremenu koje je uložio kako bi se sve uspješno organiziralo, Habijan je istaknuo i posebnost Prve utrke grada anđela:

„Ono što je specifično za ovu utrku jest da će uglavnom ići kroz malo širi prsten centra grada te po bedemima Starog grada”.

O tehničkim je detaljima govorio Josip Lacković koji je istaknuo da će se prijave obavljati putem interneta, preko stranice https://www.stotinka.hr na kojoj će biti objavljen kompletan raspis utrke sa svim potrebnim podacima.

„Kotizacija koja je ujedno donacija iznosi 50,00 kuna, a ako netko želi može uplatiti i više. Zagrebačka je banka u tu svrhu otvorila poseban žiro račun za Ivana, IBAN: HR6223600001502617718 i sve će uplate biti transparentne i dnevno će se ažurirati. Nadamo se da će Ivanu ta sredstva itekako dobro doći za što kvalitetnije liječenje”, kazao je Lacković.

Start utrke bit će 12. listopada u 10,00 sati na Kapucinskom trgu, a dužina staze bit će oko 4,8 kilometara.

„Ruta će nas od Kapucinskog trga voditi do Korza, prema zgradi policije u Ulici Augusta Cesarca pa dalje prema Željezničkom kolodvoru. Dolaskom do Studentskog centra skrenut ćemo lijevo u Ulicu kralja Petra Krešimira IV., iz koje ćemo skrenuti u Preradovićevu pa Kukuljevićevu ulicu i prema stadionu „Sloboda“. Nastavit ćemo prema Vatrogasnom domu, proći pored Gradske tržnice i doći do Stančićevog trga. Nakon dionice po bedemima Starog grada, trkači će nastaviti Uršulinskom ulicom prema Ulici Ankice Opolski, a cilj će, kao i start, biti na Kapucinskom trgu”, objasnio je Lacković te dodao:

„Rezultat će biti mjeren, ali ovo nije olimpijada pa da nam rezultat bude na prvom mjestu – najvažnije je da sudjelovanjem pomognemo našem Ivanu”.

Valja napomenuti da u utrci bez problema mogu sudjelovati i osobe s invaliditetom koje neće prolaziti dionicom oko Starog grada.

Svi sudionici utrke, odnosno građani koji će donirati sredstva za pomoć Ivanu Kišiću, kao nagradu će dobiti simboličnu jedinstvenu medalju u obliku anđela.

„Pozivamo sve ljude dobroga srca, da se uključe u ovu hvalevrijednu akciju, da ne zaborave da je dobro činiti dobro, pomagati onima kojima je to potrebno”, poručio je Lacković.

Izvor: AK Varaždin

Ostavi komentar