Najhrabriji ranoranioci na Mađerkinom bregu dočekali i pozdravili ljeto!

Iako je kiša padala do dugo u noć, to nije bio razlog da se odustane od dočeka ljeta na Mađerkinom bregu.

Najhrabriji ranoranioci okupili su se na Mađerkinom brgeu nešto malo prije 5 sati kako bi dočekali početak ljeta. Nažalost, ovog se puta zbog oblaka nije mogao vidjeti izlazak sunca, ali to nije nimalo pokvarilo atmosferu.

Na Mađerkinom bregu susreli smo i inicijatora ovog posebnog i rijetkog događaja Josipa Straha, koji je prvi put na Mađerkinom bregu dočekao ljeto prije 21 godinu.

Štrigovski bregi su najlepši na svijetu, osobito ovaj Mađerkin breg. Do 15. godine sam živio u Štrigovi, a kad sam ostario rodni kraj ponovno me vukao k sebi. Prvih sam dvanaest godina hodao na Mađerkin breg. Nakon toga, malo po malo, sa mnom su dolazili i ostali, a sada je preraslo u ovaj divan događaj, kazao nam je Josip, Štrigovčanec koji živi u Čakovcu.

Josip Strah
Josip Strah

Program dočeka bio je upotpunjen s prekrasnim koncertom pijanista Nikole Grabara i prijatelja, Irme Dragičević, Gabriele Hrženjak i Dominika Padarića.

Na samom kraju vinogradarske obitelji Štampar i Cmrečnjak podijelile su šampanjac s kojim su posjetitelji nazdravili za početak ljeta.

doček ljeta mađerkin breg 2020
Nikola Grabar, Gabrijela Hrženjak, Irma Dragičević i Dominik Padarić priredili su glazbenu poslasticu

FOTO i VIDEO: Sanja Heric

Ostavi komentar