Nagradni natječaj za najljepše božićne ukrase: Božićna drvca Ivane Kutnjak iz Žabnika

Ivana Kutnjak
Božićna drvca od tkanine krase svaki kutak Ivanine obiteljske kuće

Završen je još jedan nagradni natječaj Međimurskih novina za najljepše jaslice, božićne i adventske ukrase. Naš je žiri proglasio četiri dobitnika, a među njima našli su se i radovi Ivane Kutnjak iz Žabnika koja je osvojila kovčeg Hobby hižice.  

Odmah po dolasku u obiteljsku kuću Ivane Kutnjak iz Žabnika zamijetili smo da ovdje živi kreativna duša koja nijedan detalj ne prepušta slučaju. Lijepo uređena dnevna soba u sivo-bijelim tonovima ukrašena je prekrasnim božićnim dekoracijama koje su osmislile ruke naše sugovornice. Njezina božićna drvca, vjenčići i anđelčići pažljivo su ukomponirani u svaki kutak doma te stvaraju pravu blagdansku atmosferu.

Imam završenu tekstilnu školu tako da stalno nešto šivam. Nekada sam šivala i unikatne torbice, a danas izrađujem i nakit. Prije godinu dana krenula sam u ovo predblagdansko vrijeme izrađivati božićna drvca. Ostali su nam kod kuće neki neupotrebljeni ostaci drva pa mi je sinula ideja da bih od toga mogla nešto napraviti – ispričala nam je Ivana.

Njezine božićne dekoracije krase kuće njezine rodbine i mnogih prijatelja. Izrađuje ih od drva i tkanine čije oblike sama osmišljava i šije. U pomoć joj kod izrade ukrasa uskaču njezini djedovi Branko i Ivo koji joj izrezuju drvo na manje komade kako bi ih mogla koristiti.

Najčešće šivam po noći jer imam malenog sina, a tijekom dana, ovisno o obavezama, kako stignem. Nakon što zašijem tkaninu u obliku jelke te je napunim punilom za igračke, lijepim je na izrezani komad drva, a potom ukrašavam drvca čipkom, perlicama, cirkonima ili perjem -objasnila nam je postupak izrade ukrasa naša kreativka.

Osim božićnih drvca, izrađuje i drvene anđelčiće. Postupak izrade je sličan kao i kod božićnih drvca, no za njih mora izrezati drvo u obliku ključanice. Potom crta oči, usne i obraščiće, stavlja aureole od žice i na kraju im lijepi krila od perja te mašnice.

 

Ostavi komentar