Nagrađeni udomitelji na obilježavanju Nacionalnog dana udomiteljstva

Danas, 28. svibnja, obilježen je prvi Nacionalni dan udomiteljstva, kojeg je proglasio Hrvatski sabor kako bi se odalo priznanje udomiteljima.

Tim povodom u Čakovečkoj Scheierice priređena je svečanost na kojoj su, između ostalog, uručena priznanja međimurskim udomiteljima.

Tako su prvo priznanje dobile udomiteljice koje se sada nalaze u “udomiteljskoj” mirovini, a to su: Branka Bratinščak, koja se udomiteljstvom bavila 17 godina te Nada Martinjak, koja se udomiteljstovm bavila 15 godina. Karolina Muškinja i Vera Tabaček nisu se mogle priključiti svečanom slavlju, ali su im ovim putem čestitali i odali priznanje za ovako hvalevrijedan trud.

Za pet godina uspješne suradnje, predanosti, truda, promicanja i nesebičnog bavljaenja udomiteljstvom povelju du dobili Sljedeće udomiteljske obitelji: Slobodan Balog, Dejan oršuš, Gordana Rodiger, Tatjana Trupković i Renata Dominić.

Povelje za 10 godina bavljanja udomiteljstvom dobili su: Biljana Bedić, Suzana Biškup, Jasminka Horvat, Marija Magdalenić, Doris Pintarić, Jasmina Pintarić, Jadranka Šegović, Marija Škiljo i Željka Živko.

Za 15 godina bavljenja udomiteljstvom povelje su dobili: Boro Horvat, Marijan Knežević, Vesna Kovač, Marta Pintar, Dejan Štefičar, Danica Toplek i Darko Grahovec, dok je povelju za 20 godina dobila udomiteljska obitelj Sanimira Štefičara.

Obilježavanjem Nacionalnog dana dodatno se želi istaknuti važnost i uloga koju udomitelji imaju u skrbi o najranjivijim skupinama građana Republike Hrvatske, kao i potaknuti građane i lokalnu zajednicu na pružanje podrške udomiteljima, ali i na aktivno uključivanje u pružanje socijalne usluge smještaja u udomiteljskoj obitelji.

Čestitamo svim nagrađenima.

Foto: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE