Nagrađeni najbolji čakovečki učenici

U zgradi Scheier okupilo se 26 čakovečkih učenika, redom najboljih u zemlji svaki u svojoj kategoriji znanja, spretnosti, sporta, kreativnosti, znanosti, informatici i drugo, a nagrađeni su i njihovi mentori, njih 19.

Čakovec je jedan od onih gradova koji najveći dio svojeg novca odvaja na obrazovanje, točnije skoro polovica Proračuna okrenuta je prema odgojno obrazovnim projektima, programima i napretku. No da to Grad Čakovec ne čini jer mora, već zbog toga jer želi i to vidi kao glavnu polugu budućeg razvoja, pokazala je današnja svečanost, prijem najuspješnijih učenika i mentora osnovnih škola kojima je Grad osnivač.-

Danas je Dan Čakovca, obilježavamo 444. godišnjicu dobivanja gradskih povlastica, te je pravi dan za pokretanje nove tradicije. Odlučili smo naime da od ove godine, svaki put uoči i povodom Dana Grada Čakovca, nagradimo učenike naših škola koji su na državnim natjecanjima koja su u kalendaru Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog školskog sportskog saveza osvojili jedno od prva tri mjesta. Želimo da ovo shvatite kao nagradu za vaš trud, poticaj za daljnji rad te potvrdu da se vašim uspjesima ponosi grad u kojem živite, u svom je govoru i obraćanju prisutnima rekla gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je sa suradnicima ujedno bila domaćin svečanosti i samog prijema te dodala kako je ovo prva godina u kojoj se nagrađuju ovakvi rezultati, pa će se nastojati idućih godina uključiti i one koji su bili najbolji na državnim smotrama i ostalim natjecanjima.

Sudeći po broju vas koji ste bili uspješni na državnoj razini, pa i međunarodnoj razini, trebat ćemo u idućem proračunu predvidjeti znatan novac”, rekla je kroz osmijeh gradonačelnica, ponosna na velik broj uspješne djece koja su se okupila na jednom mjestu na sam rođendan grada.

Ravnateljica umjetničke škole: Hvala što se sav naš trud vidi i isplati

U prisustvu učenika i mentora, ravnatelja, djelatnika u obrazovanju te roditelja, prijatelja i predstavnika obitelji nagrađenih, u ime svih prisutnih obratila se Senka Bašek, ravnateljica Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec koja je zahvalila na ukazanoj časti i činjenici da se sav njihov trud vidi i isplati te naglasila kako se nada da će i ubuduće opravdati očekivanja.

Podršku ovoj novoj tradiciji Grada dala je svojim dolaskom i Mia Mandić, savjetnica za nastavu stranih jezika iz Odjela prodaje i marketinga Profila Klett, podržala ovakav vid nagrađivanja izvrsnosti donacijom dijela nagrada za mentore i iskoristila priliku da istakne Čakovec kao primjer u obrazovanju.

S Čakovcem usko surađujemo na nekoliko vrijednih projekata, jedan od njih je onaj Oxfordove knjižnice koja je dostupna čakovečkim školarcima. Ono što svima u ovoj prilici mogu poručiti je da možete biti izrazito sretni jer imate priliku živjeti i obrazovati se u gradu koji ulaže velike napore u moderniziranje svog odgojno – obrazovnog sustava. I to daje rezultate, rekla je Mandić i čestitala svima prisutnima Dan Grada Čakovca.

Mentorima, učiteljima i svima zaposlenim u našim školama hvala za vrijeme i trud koji ulažu u našu djecu, odnosno našu budućnost

Istaknuto je kako se u Čakovcu puno toga radi, zahvaljujući jednoj sinergiji te zajedničkom pristupu za boljitak djece i mladih. No kako je naglasila gradonačelnica, smatra da nikad nije dovoljno uloženo u obrazovanje, jer znanja, vještine i navike koje steknu danas koristit će im dok odrastu. 

I ne samo vama, već našem gradu i ljudima koji će ovdje živjeti i raditi, nadam se da ste to upravo vi”, naglasila i dodala da je niz podrške prijeko potreban, od onog kod kuće, roditelja, obitelji, pa do škole, mentora, učitelja, zajednice i institucija. “Još jednom čestitam na uspjehu svima koji su dio tog uspješnog kotačića, želim da iduće godine ovaj prostor bude premali za sve uspješne učenike. Mentorima, učiteljima i svima zaposlenim u našim školama hvala za vrijeme i trud koji ulažu u našu djecu, odnosno našu budućnost, zaključila je Cividini.

Iako u određenim predmetima i cjelinama na licu mjesta nije bilo moguće prikazati znanje i uspješnost školaraca koji su međimurske i čakovečke boje predstavljali na državnim i međunarodnim natjecanjima, svoju kvalitetu sudjelovanjem u svečanom programu prikazali su učenici Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec.

Predstavili su se pritom nagrađeni učenici – Lovro Bermanec, 3. r klavira pod mentorstvom Dolores Košćak i kvartet saksofona – Grgur Pavlic, 6. r., te Helena Lisjak, Leonardo Reich i David Bedić, 5. r., uz mentora Maria Jageca.

Izvor: grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE