Nagrade nikad ne zaobilaze I. osnovnu školu Čakovec

I ove školske godine rad učenika i učitelja I. osnovne škole Čakovec u cjelini je prepoznat na visokoj europskoj razini te su za svoj rad nagrađeni s dvije eTwinning Europske oznake kvalitete, za projekte „iPad School Learning for the Future“ i „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“.

Projekt iPad School Learning for the Future vodila je učiteljica informatike, Ivana Ružić, s ciljem razvijanja vještina rada u međunarodnim timovima koji poboljšavaju svoje digitalne vještine s naglaskom na korištenje različitih uređaja pogonjenih različitim operativnim sustavima, digitalnom stvaralaštvu i suradnji korištenjem različitih aplikacija. Na taj način kroz iskustveno učenje učenici i učitelji upoznaju mogućnosti, prednosti i nedostatke rada u različitim aplikacijama.

Dodatnu vrijednost u zajedničkom radu pridonijele su različitosti među partnerima koje su omogućile sagledavanje obrazovnog procesa s različitih stajališta. U projektu su sudjelovale partnerske škole iz Češke, Portugala, Estonije, Španjolske i Hrvatske.

U eTwinning  projektu „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“ koji se integrirao u Erasmus + projekt sudjeluju partnerske škole iz Sjeverne Makedonije, Velike Britanije, Slovačke, Turske, Poljske i Hrvatske.

Projekt „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“, isključivo namijenjen učenicima razredne nastave, vodila je učiteljica Helena Slamek u suradnji s učiteljicama razredne nastave – S. Pospiš, M. Toplek i D. Blažekom. Mali odgovorni građani su spremni poboljšati svoje digitalne i jezične vještine, boriti se protiv diskriminacije, učiniti naš planet ljepšim i sretnijim mjestom za život, a upravo su to neki od ciljeva ovog eTwining projekta kao i novih Erasmus + projekata odobrenih I. osnovnoj školi Čakovec u ovoj školskoj godini.

Da su oba projekta jedinstvena, uspješna i kvalitetna dokazuje činjenica da su zauzela posebno mjesto na Europskom eTwinning portalu.

Vrlo smo ponosni jer je I. osnovna škola Čakovec svojom uključenošću, predanošću i marljivošću pojedinačnih eTwinnera, timova učitelja i ravnatelja ispunila uvjete  za prijavu za dobivanje titule eTwinning škole.

Ostavi komentar