Načelnik Taradi umiruje: Izgradnja hladnjača nije ugrožena

vijece belica zvonimir taradi021
Zvonimir Taradi, načelnik općine Belica

Gradnja 20-ak modernih skladišta za čuvanje krumpira u Belici jer se od početka listopada više ne smije upotrebljavati Tuberite, a koja će biti zadnja riječ tehnike, jedan je od glavnih razloga zbog kojeg je općina bila prisiljena ići u izmjene i dopune svog prostornog plana uređenja.

Ministarstvo poljoprivrede, ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pa prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, zatim ministarstvo unutarnjih poslova, agencija za ugljikovodike, Hrvatske ceste, Hrvatski operator prijenosnog sustava, JANAF, Hrvatske šume Koprivnica, Hrvatske šume Čakovec, samo su neke od adresa kojima se trebao poslati prijedlog izmjena kako bi se tijela očitovala i dala svoju suglasnost. 

Natječaj za gradnju hladnjača je izašao i na njega se proizvođači krumpira mogu javljati službeno do kraja listopada, a neslužbeno i mjesec dana duže. Ali….

– Problem je u tome što do tada neće biti usvojene izmjene prostornog plana, požalio nam se Damir Mesarić, predsjednik međimurske Udruge uzgajivača merkantilnog krumpira. To nam je važno zbog proširenja zone građenja, a i dijela proizvođača koji imaju skladišta unutar naselja.

Hoće li zbog procesa izmjene prostornog plana međimurski krumpiraši ostati bez sredstava iz natječaja, donosimo u novom broju Međimurskih novina koji je u prodaji od petka, 25. rujna.

 

 

Ostavi komentar