Na Štefanje trčite od Čakovca do Štrigove

Tradicionalni Štefanjski trail na relaciji Čakovec-Lopatinec-Štrigova održava se već šestu godinu zaredom. Ove godine 26. prosinac pada na ponedjeljak a start je predviđen u 8,30 sati kod Orla na Trgu republike u Čakovcu.

Ovaj trkački događaj nije natjecateljskog tipa već se trči radi održavanja kontinuiteta u zimskim mjesecima, ali i da se se potroše prekomjerne kalorije skupljene na mnogobrojnim feštama i domjencima uoči i za vrijeme blagdana.

Trči se rutom planinarskog puta na relaciji Čakovec-Štrigova, što znači da treba pratiti planinarske oznake koje izgledaju ovako:

Kotizacije nema, prijava također, a svako se mora pobrinuti za prijevoz kući nakon dolaska u Lopatinec ili Štrigovu.

Svi koji budu ostavljali aute u Štrigovi predlažemo da to bude u blizini restorana Orijent gdje će se nakon trčanja popiti pivo ili gemišt, a po želji nešto i prigristi. Trkači koji idu do Lopatinca parkiraju i završavaju trčanje kod crkve, a za okrijepu mogu odabrati Arku, Veneru ili krčmu “Na brežuljku”.

Dobrodošli su i hodači, bitno da nas je što više da se gibamo i na kraju družimo. Sličan događaj pripremamo i na Tri Kralja, a tada ćemo trčati po bregima općine Sveti Juraj na Bregu, poručili su organizatori.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE