6.1 C
Čakovec
Subota, 25 studenoga, 2023

Na OPG-u Hažić svečano otvoren prvi Vinski kamp u Hrvatskoj!

Na OPG-u Hažić u Jurovčaku danas je službeno otvoren prvi Vinski kamp u Hrvatskoj.

Obitelj Hažić prepoznatljiva je po proizvodnji vina, jabuka i meda već 30 godina unatrag, a svoj daljnji put usmjerili su na preradu voća te pružanje turističko ugostiteljskih usluga.

Novoizgrađeni Vinski kamp nalazi se na poznatoj turističkoj ruti u blizini Toplica Sveti Martin nedaleko od same Vinske kuće Hažić te se s njega pruža idiličan panoramski pogled na okolne brežuljke.

U naš vinski kamp uložili smo mnogo truda i energije. Sretna sam što smo uspjeli prema kraju dovesti radove na kampu te da konačno možemo početi raditi. Do kraja lipnja trebale bi se još postaviti mobilne kućice tako da još uvijek ima dosta posla za nas. Prvi kamperi su već stigli u naš kamp, rekla nam je ponosno vlasnica Tatjana Hažić vodeći nas u razgled novog kampa na području Međimurja.

Ideja kampa je ponuditi smještaj turistima koji u svoje slobodno vrijeme žele uživati i stopiti se s prirodom. Primjerice, rano ujutro čuti cvrkut ptica, udahnuti svjež, jutarnji zrak koji nas napuni dobrom energijom ili pak uživati u povjetarcu i pogledu na zelenilo koje opušta, smiruje te ublažava stres.

Uz 20 parcela za kampere s priključcima za struju, vodu i „sive“ vode postavit će se i osam mobilnih drvenih kućica površine 28 metara kvadratnih te 20 metara kvadratnog prostora za terasu. Glavna nit vodilja bila je osigurati prostor i objekte da što manje uzurpiraju okoliš. Cijeli prostor pokriven je zelenilom i drvećem, a sve s ciljem da se zadrži priroda i posebnost ovog brežuljkastog kraja.

Obitelj smo koja njeguje prisnost sa svojim gostima. Ona je utkana u našu svakodnevicu i važno nam je da je naš gost- prijatelj te da to osjeti kad boravi na našem gospodarstvu. Naša energija stvaranja i ljubavi prema poslu kojeg radimo želi biti podijeljena sa svime onime koji isto tako traže gostoljubivost i povezivanje u prihvaćanju nas i onoga što nudimo na našem poljoprivrednom gospodarstvu, istaknula je Tatjana Hažić.

Zahvaljujući podršci djelatnika Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, sve projektne prijave na natječaje iz programa ruralnog razvoja rezultirale su pozitivnim odlukama te doprinijele rastu i razvoju gospodarstva obitelji Hažić.

Od 2015. do 2021. prijavljeno je, provedeno, odnosno, u provedbi je šest projekata ukupne vrijednosti 5.189.500 kuna s ostvarenom potporom od otprilike tri milijuna kuna.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE