Na burzu rada u lipnju stiglo 70 novopridošlih iz djelatnosti obrazovanja po završetku škole

Ilustacija: Završila škola, pa će mnogi djelatnici u školstvu na burzu do početka nove školske godine.

Krajem lipnja u evidenciji Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Čakovec u Međimurskoj županiji  bile su 2094 nezaposlene osobe.

Tijekom lipnja u evidenciju nezaposlenih novo prijavljeno je 311 osoba. Najviše novoprijavljenih na burzu došlo je direktno iz radnog odnosa – 215 osoba. Najviše onih koji su u lipnju ostali bez posla je iz djelatnosti obrazovanja – 70 osoba, prerađivačke industrija – 36 osoba, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi – 30 osoba, trgovine – 17 osoba.

Nadalje, 63 osobe evidentirane su iz neaktivnosti, a 33 osobe direktno iz redovnog obrazovanja.

Stopa registrirane nezaposlenosti prema administrativnim izvorima u lipnju je iznosila 4,8 posto. Broja nezaposlenih u lipnju  u odnosu na prethodni mjesec smanjen je za 3 posto i 17,2 posto za lipanj 2020. godine.

Na  temelju radnog odnosa u lipnju je zaposleno 259 osoba. Najviše djelatnika tražila je prerađivačka industrija, slijedi ugostiteljstvo, zdravstvena zaštita i socijalna skrb, trgovina i građevinarstvo. Osim izlazaka zbog zaposlenja iz evidencije  je iz ostalih razloga brisano je 99 osoba.

 

 

 

Ostavi komentar