Muzej za Pogled – održan novi ciklus likovnih radionica za djecu iz Udruge za autizam

Treću godinu zaredom u čakovečkom su Muzeju održane likovne radionice u sklopu projekta Muzej za Pogled namijenjenog djeci u spektru autizma iz Udruge Pogled.

Održane su dvije radionice  19. kolovoza za djecu različitog uzrasta. U prijepodnevnim satima od 10,30 do 11,45 sati na  radionici su bila djeca mlađeg uzrasta koja pohađaju redovite osnovne škole  na području Međimurja. Drugu skupinu djece starijeg uzrasta činili su srednjoškolci iz Međimurja i Varaždina, koji su  bili na muzejskoj radionici od 16,30 do 17,45 sati. Ako bude interesa prije nove školske godine organizirat će se treća radionica za još jednu skupinu djece  iz Udruge Pogled.

Likovne radionice u Muzeju svake godine imaju drugačiju temu. Ove godine djeca su prvo razgledala stalnu izložbu sitne plastike na temu bika iz donacije dr.sc. Danijela Režeka a zatim su kombiniranom tehnikom radila rad na istu temu. Svi sudionici su izuzetno dobro reagirala na ovu njima zahtjevnu temu i napravili zanimljive radove. Rad se odvijao u stalnom postavu likovnih zbirki čakovečkoga Muzeja kao i prijašnjih godina.

Radionice su vodile autorice projekta mr.sc. Jelena Klinčević , klinička psihologinja i akad. slikarica  Erika Nađ- Jerković, muzejska savjetnica.

Kao i do sada  radionice će  rezultirati završnom izložbom i publikacijom, koju financira Grad Čakovec- Prijatelj djece.

Ostavi komentar