Grad Mursko Središće s općinama Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec prije dvije godine kupio je privatno komunalno poduzeće Murs–ekom. Razvoj tvrtke nakon toga u strelovitom je razvoju i njegova vrijednost je utrostručena. Aplicirani je projekt nabave dva nova komunalna vozila u vrijednosti od 2,2 milijuna kuna te se ovih dana očekuje ugovor o bespovratnih sredstava. Projekti koji su u provedbi, odobreni ili završeni iznose 375 milijuna kuna, veći dio sredstava otpada na projekt aglomeracija i PRŠI u kojoj sudjeluju i susjedne općine.

„Poboljšali smo uslugu odvoza smeća, uveli smo zimsku službu, upravljanje grobljima, sustav e-uplatnica. I u vrijeme pandemije smo bili prilično uspješni, odobreni su nam 2 Interreg projekta turističkog sadržaja, aplicirati će se projekt „Svi u vrtić“, do kraja godine u nove prostorije se seli gradska uprava, a sadašnja gradska upravi postat će središte svih javnih službi koje djeluju u gradu. Uz veliku pomoć ministra Horvata prije nekoliko godina otvorili smo Centar za kulturu Rudar. Hvala načelnicima na dobroj suradnji kroz svih ovih godina i siguran sam da ćemo zajedno još puno učiniti na dobrobit naših stanovnika. Hvala ministru Ćoriću na suradnji i kooperaciji na ovom projektu i projektu Aglomeracija Mursko Središće.“ – istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Danas, 26. lipnja 2020. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Izgradnju i opremanje kompostane Mursko Središće vrijedan 5 milijuna kuna od čega EU sredstva iznose 2,4 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i direktor komunalnog poduzeća Murs-ekom d.o.o. Josip Sršan.

„Mursko Središće je zapravo drugi grad kojem je odobren projekt izgradnje kompostane.  S obzirom na činjenicu da mi u Hrvatskoj tek trebamo zagrabiti u rješenje problema biorazgradivog otpada ovo je najbolji mogući smjer. Ova investicija od 5 milijuna kuna je najbolje mogući uloženi novac prije svega u kontekstu ciljeva u gospodarenju otpadom. Čestitam vam na sjajno obavljenom poslu, što ste među prvima projekt kompostane aplicirali na dobar način te se zahvaljujem gradonačelniku, načelnicima i direktoru na istom.“ – istaknuo je ministar Tomislav Ćorić

„Izgradnjom i opremanjem kompostane Mursko Središće izgraditi će se postrojenje za obradu biootpada. Nabaviti će se uređaji/strojevi: sijačica za prosijavanje komposta, drobilica za predobradu biorazgradivog otpada iz smeđih kanti i granja, teleskopski utovarivač za doziranje strojeva i premještanje biorazgradivog otpada“ – istaknuo je direktor Josip Sršan.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je lobirao za projekte grada Mursko Središće istaknuo je: „Grad Mursko Središće ima punu podršku u realizaciji ovog projekta, kao i u svim budućim projektima i investicijama. Realizacija velikih infrastrukturnih projekata na području grada je dokaz da se grad Mursko Središće itekako razvija“.

 Današnjem potpisivanju nazočili su i potpredsjednik Gradskog vijeća Kristijan Antolović, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić.

Izvjestio nas je Grad Mursko Središće

 

Ostavi komentar