Mursko Središće: Problematična djeca po godinu i više dana čekaju na smještaj u dom

Obzirom na više poziva zabrinutih roditelja gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak dao je inicijativu za održavanje Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Mursko Središće pa se tako danas, 14. ožujka 2023. godine isto i održalo.

Sastanku su prisustvovali ispred Hrvatskog zavoda za socijalni rad Čakovec socijalne radnice Elvira Maltar i Kristina Šajn, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine i Mjesnog odbora Sitnice Milorad Mihanović, predsjednica DVD Mursko Središće Tanja Smolković, predstavnici medija Zlatko Rihtarec i Božena Malekoci, ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić, predstavnica roditelja i medicinska sestra Mihaela Škalić, predstavnici Policijske postaje Mursko Središće, doktorica Biserka Goričanec te komunalni redar Drago Belše. 

Aktualno stanje sigurnosti

Točke Dnevnog reda bile su aktualno stanje sigurnosti, problematika u Osnovnoj školi Mursko Središće i problematika neovlaštenog odlaganja otpada te paljevine.

Od strane članova Vijeća za prevenciju kriminaliteta izneseno je da je stanje na području grada Mursko Središće dobro, no da se javlja problematika oko osnovne škole gdje konstantni pojedinci rade probleme oko škole i Doma zdravlja, a time i narušavaju sigurnost ostale djece pa i građana.

Temeljem izlaganja socijalnih radnica gdje je izneseni problem da djeca koja zbog dužeg neprimjerenog ponašanja trebaju biti smještena u domove, a to ne mogu jer nema mjesta te se čeka na smještaj godinu dana i više, a isto tako mnogi rade probleme sa svrhom da ih se baš smjesti u domove jer se žele izdvojiti od problematičnih obitelji, gradonačelnik ujedno i saborski zastupnik će uputiti saborsko pitanje nadležnom ministarstvu s ciljem i željom da se taj problem riješi i da se osiguraju mjesta kako ta djeca u najosjetljivijim godinama ne bi dokraja zastranila.

Također, napravit će se analiza te prikupiti potrebne informacije za postavljanje rasvjete i videonadzora na prostoru oko Osnovne škole Mursko Središće te uputiti dopis vezan uz navedeno Međimurskoj županiji koja je osnivač Osnovne škole. 

Vezano uz paljevine na području grada Mursko Središće, gradonačelnik je apelirao na to da predsjednik Mjesnog odbora Sitnice reagira s primjerenim radnjama kako se paljevine više ne bi događale ili barem značajno smanjile. 

Izvor: grad Mursko Središće

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE