MURSKO SREDIŠĆE: Obustavlja se održavanje bilo kakvih manifestacija u dvorani Centra za kulturu Rudar

Temeljem preporuke Stožera civilne zaštite Međimurske županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak dana 10. ožujka 2020. godine donosi sljedeću ODLUKU:

  1. S ciljem sprječavanja širenja Koronavirusa od dana donošenja ove Odluke pa nadalje obustavlja se održavanje bilo kakvih manifestacija u dvorani Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće.
  2. Daje  se preporuka  svim organizatorima manifestacija  u objektima u vlasništvu Grada Mursko Središće kao sto su društveni domovi, vatrogasni domovi, sportska dvorana i ostalo da se događanja odgode do daljnjega, odnosno ukoliko se manifestacije/događanja budu usprkos preporuci održala, nalaže se organizatorima da za iste pribave suglasnost odnosno mišljenje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Stožera civilne zaštite Međimurske županije te da za posjetitelje osiguraju dovoljnu količinu dezinficijensa i drugih zaštitnih sredstava.

GRADONAČELNIK Dražen Srpak

U dodatnom pojašnjenju piše:

Sukladno naputcima Stožera civilne zaštite Međimurske županije i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i obzirom što nisu nužni, događaji i manifestacije koje su predviđene za održavanje u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće se do daljnjeg otkazuju, zbog preventivnih mjera koje su propisale za to nadležne institucije.

O održavanju ili ne održavanju manifestacija i događaja koji se organiziraju u društvenim domovima, vatrogasnim domovima, sportskim i drugim objektima na području grada Mursko Središće, organizatori sami odlučuju. Prilikom održavanja događaja moraju se pridržavati mjere koje je izdao Stožer civilne zaštite i Zavod za javno zdravstvo.

Prije održavanja događaja organizator mora pribaviti suglasnost nadležnih institucija i osigurati dovoljnu količinu dezinficijensa i drugih zaštitnih sredstva, dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt, dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5oC) da ne dolaze na manifestacije, osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima.

 

Ostavi komentar