Mursko Središće: Izgradnja kompostane ide dalje

Murs ekom
Neke građane će to neugodno iznenaditi.

U cilju poboljšanja usluga građanima komunalno poduzeće Murs-ekom uz pomoć vanjskih konzultanata i REDEA-e ovih je dana prijavilo tri projekta. Djelatnici gradske uprave I komunalnog poduzeća Murs-ekom d.o.o. oformili su projektni tim kojeg vodi voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Grada Mursko Središće koji je ujedno i direktor komunalnog poduzeća Murs-ekom d.o.o Josip Sršan. Isto tako, ako projekti budu prihvaćeni plan je da iste samostalno vode djelatnici gradske uprave i komunalnog poduzeća.

Tako su prijavljeni sljedeći projekti:

Projekt izgradnje i opremanja kompostane u Murskom Središću kojim bi se izgradilo novo postrojenje za obradu biootpada kapaciteta 1700 tona godišnje te bi se nabavilo nekoliko uređaja/strojeva. Projekt je prijavljeni na Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njegova vrijednost iznosi  4.841.191 kuna. Lokacija buduće kompostane je odmah kraj reciklažnog dvorišta, a zemljište je već prije otkupljeno.

Također, je prijavljen projekt nabave dva komunalna vozila za odvojeno sakupljanje komunalnog otpada. Vrijednost projekta iznosi 2.115.766 kuna, a modernizacijom voznog parka povećala bi se efikasnost poslovanja, podigla razina komunalne usluge za građane grada Mursko Središće, općine Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec te bi se olakšalo radnicima obavljanje svakodnevnih radnih zadaća.

Na CEI Izvanredni poziv na prijavu projekata 2020. koji je objavljen zbog poteškoća uzrokovanih pandemijom COVID 19 prijavljeni je projektni prijedlog u kategoriju mikro, malog i srednjeg poduzetništva s ciljem nabave opreme i aplikacija koje će omogućiti digitalizaciju poslovanja (izdavanje e-uplatnica i SEPA uplatnica, izdavanje i praćenje izvršenja radnih naloga) te mogućnost izvršavanja navedenih poslova s udaljenih mjesta (rad od kuće). Vrijednost navedenog projekta je 5920 eura.

Smatramo bitnim podići svijest građanima grada Mursko Središće, općine Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec o važnosti zbrinjavanja i odvajanja komunalnog otpada te omogućiti bolje komunalne usluge. Navedeni projekti trenutno su u fazi administrativne provjere.

Tekst: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar